Primãria Petrosani este nevoitã sã demoleze o clãdire din cartierul Colonie care a devenit tinta hotilor de materiale de constructie sau de fier vechi. Imobilul se poate prãbusi în orice moment peste cei care intrã sã fure, asa cã edilii trebuie sã ia mãsuri urgente.

Viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã, spune cã a luat legãtura cu cei de la Politia Localã pentru a  vedea ce se poate face în acest caz. Clãdirea apartine municipalitãtii si pânã de curând a fost datã în administrare celor de la Gospodãrie PrestCom. Numai cã firma de interes local a intrat în faliment, iar din data de 5 aprilie a retras si paza de la acel imobil. În acel moment au început furturile în fortã, pe care edilii încearcã din rãsputeri sã le stopeze pânã nu se întâmplã o tragedie. „Imobilul apartine de SPADPP. Am trimis în zonã Politia Localã, sã vedem cum putem rezolva problema, dar alungi unul si vin alti 10. Pazã nu avem cum sã asigurãm si am decis sã demolãm acea clãdire, pentru cã oricum este în pericol de prãbusire”, a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Dorina Nitã.

Clãdirile – pericol public

4_1În Colonia Petrosani sunt mai multe clãdiri aproape dãrâmate dupã ce recuperatorii de materiale de constructii au furat tot ce poate fi valorificat. Hotii de fier vechi si materiale de constructii au demolat la propriu o clãdire în care urma sã fie amenajat un centru social pentru vârstnici si, dupã ce au furat de aici cam tot ce se putea, s-au concentrat pe o clãdire pe care primãria intentioneazã sã o transforme în bloc de locuinte sociale. Imobilul, care a fost pe vremuri unitate militarã, începe sã disparã bucatã cu bucatã. Nu mai are acoperis si deja a fost furat aproape un etaj întreg. Iar în zonã o tragedie se poate produce în orice moment, mai ales cã acele imobile sunt tot mai subrede. În urmã cu nici doi ani, un bãrbat de 30 de ani a  fost prins sub o placã de beton de aproximativ 50 de tone, în timp ce încerca sã sape dupã fier vechi si doar o minune l-a salvat. Omul a stat imobilizat mai multe ore, pânã când salvatorii au reusit sã îndepãrteze placa de beton care i-a prins si i-a strivit picioarele.

Carmen Cosman