7Acuzatiile fãcute de coordonatorul PNL pe Valea Jiului, Costel Avram, cum cã un coleg de aliantã, PSD-ist, l-a turnat pe Mircea Ioan Molot la ANI, pentru a i se lua locul la sefia judetului, nu a produs nici o reactie publicã a PSD. Si tãcerea poate fi o vorbã. Deputatul Cristian Resmeritã este convins cã Avram glumeste!

Acuzatiile  grave – de pârâciosi la ANI – aduse de coordonatorul PNL Valea Jiului, Costel Avram, la adresa colegilor de aliantã, respectiv PSD, nu au produs nici o reactie din partea celor încriminati. Declaratiile fãcute de Avram, cã aliatii l-au reclamat doar pe Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, cã s-a aflat în incompatibilitate, pentru a-i lua locul la conducerea judetului un anume PSD-ist, au fost fãcute aproape cu nume si prenume al pãrâciosului.

„Chiar dacã unii senatori de prin Valea Jiului se pregãtesc de alegeri la presedintia Consiliului Judetean vreau sã vã spun cã alegerile pentru presedintia CJ Hunedoara va avea loc în 2016 (…) Noi stim cine a fãcut acea sesizare referitoare la  Mircea Ioan Molot. Stim cã de obicei dusmanii cei mai aprigi sunt cei de lângã tine si stiu cã o persoanã din PSD a fãcut acel lucru. De ce numai Mircea Ioan Molot a  fost reclamat la ANI? Pentru cã a  fost singurul care a candidat, altfel nu era nici o problemã. Era omul care nu a fost de acord cu acel individ, care are functie în judetul Hunedoara…”- si-a acuzat, sãptãmâna trecutã, Costel Avram, coordonator PNL Valea Jiului, colegii de coalitie. Acesta a precizat cã întreaga conducere a Consiliului Judetean a avut dublã calitate la vremea respectivã, respectiv de presedinte/vicepresedinte al CJH si de membri  ai Adunãrii generale a Actionarilor a Sociedãtii de Drumuri Hunedoara, societate aflatã în subordinea CJH.

Acuzatiile fiind foarte grave si directe, toatã lumea a asteptat o reactie a PSD, dacã nu pe bazã de reciprocitate – declaratii lãmuritoare într-o conferintã de presã -, mãcar un comunicat sec de genul ”nu stim, n-am auzit, vom vedea…” sau ”stim si vom lua mãsuri” etc. Si totusi, a fost una…

”Eu cred cã domnul Avram a glumit. Sigur a fost într-o stare de bunã dispozitie, relaxatã si consider cã a vrut sã fie glumet. Nici un PSD-ist nu poate face rãu unui coleg din aliantã si dl. Avram stie asta pentru cã are multi prieteni din PSD” – a declarat coordonatorul, neoficial, al PSD pe Valea Jiului, deputatul Cristian Resmeritã.

Acesta a precizat cã dupã Congresul PSD, va avea loc stabilirea conducerii judetene a PSD si actiunile comune cu partenerii de aliantã vor fi mai dese si mai intense, lucru care va consolida USL si va repara eventuale fisuri în comunicare.

Altii USL-isti spun cã frecusurile sunt între ”snobii” din resedinta de judet, snobi care ar avea asemenea tendinte, precizând cã si tãcerea e o vorbã.

Ileana Firtulescu