Zapada cat vezi cu ochii, partii excelente, vreme buna si chef de distractie… Atat a trebuit pentru un week-end perfect la munte, conditii care au fost indeplinite.

Turistii au venit cu sutele in Valea Jiului, in ambele statiuni montane. In Parang, spre exemplu, mai tot week-end-ul, incepand de vineri dimineata, a fost coada la Telescaun. Cei care au venit la schi sau sanius au fost din toate zonele tarii. “Statiunea Parang este cea mai tare pentru noi, cei care practicam snowboard-ul. Partiile sunt foarte bune si chiar daca este frig, nu conteaza. Ne incalzim si mergem mai departe”, a afirmat un turist. “Eu sunt din Tulcea si vin aici pentru prima data. Nu regret. Pot sa spun, cu sinceritate, ca aceasta statiune se poate compara chiar cu cele mai mari din tara, cum ar fi Sinaia, Predealul… Cu siguranta am sa mai vin aici”, a spus un alt turist. “Mi-am pus casca in cap, iar pe casca am atasat o camera video pe care o pornesc atunci cand merg la vale. Dupa-masa, cand ne incalzim la un ceai sau vin fiert, ne uitam la imagini si atunci vad ce trebuie sa mai fac, unde sa mai lucrez. Ne distram copios cand ajungem la cazaturi…”, a declarat un tanar din Deva.

Drumul catre statiunea Parang a fost practicabil, iar utilajele au incercat pe tot parcursul sfarsitului de saptamana sa curete carosabilul. Ca de obicei, in zona telescaunului s-au format uneori mici ambuteiaje din cauza locurilor de parcare putine si a numarului mare de masini

Luiza Andronache