Organizatiile PNL din Valea Jiului îl sustin pe Mircea Ioan Molot în procesul pe care îl are cu ANI privind o presupusã incompatibilitate. Coordonatorul liberalilor din zonã, Costel Avram, spune cã toatã echipa din conducerea Consiliului Judetean Hunedoara a fãcut parte din AGA de la drumuri Judetene, asa cã nu este firesc ca doar presedintele institutiei sã fie tras la rãspundere.

Strâng rândurile în jurul presedintelui PNL Hunedoara, Mircea Ioan Molot. Liberalii din Valea Jiului au anuntat, miercuri, cã sunt de partea liderului lor si cã nu este corect ce s-a întâmplat. „Chiar dacã unii senatori de prin Valea Jiului se pregãtesc de alegeri la presedintia Consiliului Judetean vreau sã vã spun cã alegerile pentru presedintia CJ Hunedoara vro avea loc în 2016. restul sunt simple supozitii fãcute de unii din alte partide, cum ar fi Haralambie Vochitoiu (senator PPDD – n.r.), care merge deja pe al biserici, pe al preoti. Poate numai cu preotii va reusit sã se pregãteascã în continuare pentru a candida la functia de Presedinte al Consiliului Judetean”, a remarcat Costel Avram, coordonatorul organizatiilor PNL din Valea Jiului. 4_1El a subliniat cã liberalii din Valea Jiului sunt alãturi de presedintele CJ Hunedoara si îl sustin în tot ceea ce face. „Mircea Ioan Molot îsi va duce mandatul la bun sfârsit, fãrã nicio problemã. (…) În momentul în care cei trei conducãtori ai Consiliului Judetean – Mircea Molot, Costel Avram si Ioan Rus – am decis sã fim în AGA de la drumurile Judetene, am fãcut-o pentru a ajuta societatea care era într-o situatie tragicã. Am avut discutii cu secretara judetului, care ne-a dat asigurãri cã nu este nicio problemã. Dacã ar fi sã vorbim despre incompatibilitãti, am putea spune cã si noi am fost în aceeasi sitzatie ca si Mircea Ioan Molot”,a mai spus Avram în cadrul unei conferinte de presã sustinutã alãturi de ceilalti presedinti de oganizatii din Valea Jiului

Sesizare din interiorul USL!

Cât priveste persoana care a sesizat ANI referitor la presupusa incompatibilitate, Avram nu a  dezvãluit numele acesteia, dar a  spus cã este chiar din interiorul USL. „Noi stim cine a fãcut acea sesizare referitoare  al Mircea Ioan Molot. Stim cã de obicei dusmanii cei mai aprigi sunt cei de lângã tine si stiu cã o persoanã din PSD a fãcut acel lucru.

De ce numai Mircea Ioan Molot a  fost reclamat la ANI? Pentru cãa  fost singurul care a candidat, altfel nu era nicio problemã. Era omul care nu a fost de acord cu acel individ, care are functie în judetul Hunedoara. Va veni momentul când voi da exact si numele lui”, a subliniat Avram.

Proces la Înalta Curte de Casatie

Reamintim cã Agentia Nationalã de Integritate a constatat, în urma evaluãrii începute în 20 martie 2012, cã Mircea Ioan Molot a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, deoarece a detinut, simultan, atât functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, cât si pe cea de presedinte al Adunãrilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitãtii administrativ-teritoriale în adunãrile generale ale societãtilor comerciale de interes local SC Drumuri si Poduri SA Deva, se arãta într-un comunicat de presã al institutiei. Mircea Ioan Molot a fost validat în functia de presedinte al CJ Hunedoara în data de 16 iunie 2008, iar din 26 septembrie 2008 a detinut si functia de presedinte al Adunãrilor Generale ale Actionarilor, respectiv reprezentant al unitãtii administrativ-teritoriale în adunãrile generale ale societãtilor comerciale de interes local la SC Drumuri si Poduri SA Deva, a precizat ANI. Mircea Ioan Molot a atacat decizia ANI, iar procesul se aflã pe rolul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, cu termen la data de 14 iunie 2013.

Carmen Cosman