SAMSUNGUn bãrbat de 77 de ani din localitatea Câmpu lui Neag-Uricani a ajuns la spitalul din Petrosani cu arsuri de gradele II si III pe mai mult de 60 la sutã din suprafata corporalã. Bãtrânul si-a dat foc fãrã sã-si dea seama si din cauza arsurilor grave a fost dus cu un elicopter SMURD la Bucuresti.

Bãtrânul, Ilie G., de 77 de ani, a vrut sã facã focul în sobã si pentru cã suferea de dementã senilã, dar era si bãut, nu se stie exact cum, si-a dat foc la hainele de pe el si a iesit în curtea casei arzând ca o tortã. Doi nepoti ai sãi care erau în gospodãrie l-au vãzut cuprins de flãcãri si au sãrit imediat pe el cu o pãturã ca sã-i stingã îmbrãcãmintea, iar apoi au cerut ajutor prin 112. La fata locului a ajuns imediat un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor bãtrânului, însã suferise arsuri grave pe o suprafatã foarte mare a corpului. A fost trimis direct la Spitalul de Urgentã din Petrosani si dupã ce l-au stabilizat, medicii de aici au decis sã-l trimitã miercuri cãtre Capitalã. „În data de 9 aprilie 2013, jurul orei 18, sotia ne-a sesizat telefonic cã sotul ei, dupã ce a fãcut focul în sobã si fiind sub influenta bãuturilor alcoolice, i-au luat foc hainele cu care era îmbrãcat. A fost preluat si transportat la Spitalul de Urgentã Petrosani. Politistii din cadrul Politiei Orasului Uricani fac cercetãri pentru a se stabili cu exactitate cauzele acestui eveniment”, a declarat seful Politiei Uricani, comisarul Mugurel Teodosiu.

Septuagenarul a fost trimis ieri-miercuri cãtre Spitalul de Arsi din Capitalã cu un elicopter SMURD. El avea arsuri grave si echipajul SMURD care a ajuns dela Bucuresti la Petrosani l-au preluat în jurul orei 12,00. „Noi am fost solicitati pentru a prelua un pacient de 77 de ani din Valea Jiului, care a fost victimã a unei explozii. Îl preluãm pentru cã e în stare gravã si îl ducem la Bucuresti la Spitalul de Arsi”, a declarat dr. George Simion, medic SMURD Bucuresti.

Bãrbatul are arsuri de gradul II si III pe aproximativ 70 la sutã din suprafata corpului.

Maximilian Gânju

Diana Mitrache