SAMSUNGClãdirile revendicate de diferite persoane si lãsate în grija magnetilor fac din nou victime în Valea Jiului. Nu mai devreme de marti, un copil a fost la un pas de moarte si acum e în stare gravã la  spitalul din Tâgu Mures din cauza unei clãdiri în care accesul e liber.

Autoritãtile locale se spalã pe mâini si sustin cã respectivele imobile nu le apartin, iar proprietarii s-au limitat sã punã câte o plãcutã cu accesul oprit, dar nici aia nu mai existã.

Incidentul deosebit de grav de marti seara de la blocul nelocuit din Uricani, unde acum câtiva ani un alt copil a murit strivit de un zid gros de beton, aduce în atentie nepãsarea celor ce gestioneazã orasul. Si anume acela cã nimãnui nu îi pasã de clãdirile cumpãrate de câte o firmã care probabil asteaptã sã fie rasã la pãmânt si abia apoi sã ia mãsuri. „E treaba politiei sã verifice dacã acolo intrã sau nu cineva.

Noi nu putem face nimic în sensul acesta”, spune un consilier local din Uricani.

SAMSUNGNici la Petrosani nu e mai bine si clãdirile lãsate de izbeliste în zona în care cândva a functionat mina Dâlja sunt la fel de periculoase. Si acolo, zeci de oameni, însotiti adesea de copiii lor, sapã dupã fierul din beton, fãrã sã tinã cont cã îsi riscã pur si simplu viata. Si aici, administratia localã lasã totul în vina celor care se aventureazã sã intre în respectivul imobil. Asta, desi si aici acum câtiva ani,un bãrbat a fost laun pas de moarte,dupã ce a fost strivit de la jumãtate de un zid de beton care a cãzut peste el.

Diana Mitrache