7Zãpada de la munte prelungeste termenul de gratie al cabanierilor din Parâng. La sfârsitul lunii martie, cabanierii din Parâng care au probleme cu racordarea la reteaua de apã potabilã ar fi trebuit sã intre în legalitate.

Din cauza stratului de zãpadã care încã la munte persistã, aceste întelegeri au fost prelungite.  Cel putin asta au declarat reprezentantii de la Apele Române.

Cei care au fost identificati cã sunt bransati ilegal la reteaua de alimentare cu apã potabilã ar avut la dispozitie un termen de 90 de zile pentru a-si pune la punct documentatiile, sã le trimitã la Craiova ca sã-si obtinã si ceilalti autorizatiile pentru gospodãrirea apelor. Cei care nu au autorizatie de la Apele Romane Craiova vor fi debransati, asta dupã ce cei de la Apele Române vor intra în posesia tuturor documentelor. Proprietarii de cabane din Masivul Parâng se descurcã cum pot cu apa. Nimeni nu are contract cu firma care distribuie apa în Valea Jiului, iar sus, la munte, fiecare si-a tras câte o conductã asa cum a stiut mai bine.

Acesta este rezultatul faptului cã în Parâng s-a construit haotic, iar când a venit vorba de alimentarea cu apa, fiecare proprietar de cabana s-a descurcat cum a putut.

Monika BACIU