10În urmã cu câteva sãptãmâni deputatul PSD Cristian Resmeritã a depus o interpelare la Ministerul Transporturilor privind continuarea lucrãrilor la drumul ce face legãtura dintre Câmpul lui Neag si Herculane. Rãspunsul lui Relu Fenechiu a sosit, însã este un rãspuns care îl îndrumã pe deputatul din Valea Jiului cãtre o altã institutie.

”Conform prevederilor art. 17 din OUG 96/2012 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administratiei publice si centrale si pentru modificarea unor acte normative (…) privind organizarea si functionarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructurã si Investitii Strãine, CNADNR SA a trecut de sub autoritatea Ministerului Transporturilor sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructurã si Investitii Strãine. 10_1De asemenea, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructurã si Investitii Strãine administreazã direct sau prin intermediul entitãtilor aflate în coordonarea sau sub autoritatea sa, drumurile de interes national, si asigurã transferul fondurilor bugetare alocate pentru construirea, reabilitarea, modernizarea, repararea, întretinerea, exploatarea si administrarea acestora. Având în vedere cele mentionate mai sus, Ministerul Transporturilor nu mai are competentã pentru solutionarea aspectelor din cadrul domeniului de infrastructurã a autostrãzilor/drumurilor de interes national”, se aratã în rãspunsul oferit de Relu Fenechiu lui Cristian Resmeritã.

Pentru ca deputatul sã afle care este programul Guvernului pentru acest segment de drum va trebui sã initieze o nouã interpelare, de data aceasta adresatã celor de la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructurã si Investitii Strãine.

Din lipsã de fonduri, drumul spre Herculane nu se mai realizeazã anul acesta. Reprezentantii Departamentului pentru Infrastructurã si Investitii strãine precizeazã mai multe aspecte referitoare la situatia drumului care face legãtura dintre Valea Jiului si Herculane.

PNL - IASI - TENSIUNI”În urma informatiilor primite de la Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale România vã comunicãm faptul cã în vederea realizãrii unei legãturi directe între bazinul Vãii Jiului si bazinul Vãii Cernei, între zona municipiului Petrosani (pe DN 66) si zona localitãtii Bãile Herculane, s-a identificat un traseu compus din douã tronsoane de drumuri forestiere, care prin modernizare la nivel de drum national, puteau satisface aceastã cerintã. Din studiul efectuat de specialistii în domeniu, a rezultat necesitatea realizãrii unor lucrãri ample de reparare si modernizare a traseului respectiv (…) Prin hotãrârea Guvernului României (…) s-a aprobat clasificarea unor sectoare de drum forestier aflate în proprietatea publicã a statului si în administrarea Regiei Nationale a Pãdurilor, ca drum national DN 66A (…). Prin Hotãrârea Guvernului (…) s-a aprobat achizitia dintr-o singurã sursã de cãtre Regia Autonomã Administratia Nationalã a drumurilor din România a executiei lucrãrilor pentru repararea si întretinerea sectorului de drum dintre localitãtile uricani-Câmpul lui Neag-Bãile Herculane”, se aratã în documentele de la Departamentul pentru Infrastructurã si Investitii Strãine.

Monika BACIU