U n miner de 43 de ani a fost gãsit mort la mina Lupeni, luni dimineatã. Nimeni nu stie cum s-a petrecut tragedia, iar medicii legisti i-au ridicat cadavrul pentru autopsie.

Cadavrul minerului, care mai avea 2 ani pânã la pensie, a fost gãsit de colegii sãi în atelierul de vagoane diesel, luni la prima orã. Cei care au ajuns la schimbul I spun cã au gãsit atelierul închis pe dinãuntru si asa si-au dat seama cã ar fi acolo. Au intrat, dar l-au descoperit fãrã viatã, atârnând într-un streang deasupra vagonetului cu care cobora de obicei în subteran.

Colegii sãi spun cã acesta ar fi venit sâmbãtã la lucru, însã, nu si-a scos lampa si marca pentru a intra în subteran, dar cred cã atunci s-ar fi petrecut tragedia. „Era un om bun, nu absenta de la lucru, drept dovadã cã si sâmbãtã a venit la muncã, pe comandã. El stie ce avea. Dimineatã, când am venit cu colegii la schimb, l-am gãsit în sectie spânzurat de sinã. Nu cred cã avea probleme, dar pentru noi era un exemplu mereu”, spune Lucian Dinicã, unul dintre colegii care au fãcut macabra descoperire.

Minerul Attila Eke avea 43 de ani si conducerea minei a rãmas socatã de incident, pentru cã toti îl stiau drept un om fãrã probleme. „Era cãsãtorit, dar divortat si avea o activitate neîntreruptã de 25 de ani la mina Lupeni. Nu am avut incidente anterioare, îsi fãcea treaba si era integrat în colectiv, de aceea nu ne explicãm care a fost cauza. Probabil avea probleme în familie. L-au gãsit colegii la ora 4,45 în atelierul de reparat locomotiove diesel. Ultimul sut a fost vineri la schimbul IV”, a declarat si Sorin Sandu, directorul EM Lupeni.

Trupul neînsufletit al minerului a fost transportat la serviciul de medicinã legalã unde medicii legisti vor stabili cauza mortii.

O echipã de procurori si criminalisti fac cercetãri pentru a stabili care au fost circumstantele în care s-a produs tragedia.

Diana Mitrache