6Blocurile din centrul municipiului Petrosani vor rãmâne fãrã toboganele si depozitele de reziduuri menajere amplasate la parterul imobilelor în cauzã.

Decizia, care va intra în vigoare cu începere din data de 15 aprilie, a fost luatã de cãtre reprezentantii primãriei.

Dupã aceastã datã, toboganele si ghenele de gunoi vor fi sigilate, cetãtenii urmând a-si arunca resturile menajere în tomberoanele din tarcurile amenajate în acest scop. “Printr-o adresã, Directia de Sãnãtate Publicã a judetului Hunedoara ne-a solicitat sã închidem depozitul de reziduuri solide menajere al blocului 97 de pe strada 1 Decembrie 1918 pe motiv cã sistemul toboganelor pentru ghenele de gunoi reprezintã un risc epidemiologic major pentru sãnãtatea publicã.

Tinând cont de faptul cã acest sistem de colectare al deseurilor menajere este contrar normativelor de igienã în vigoare, în ciuda evacuãrii ritmice a resturilor, s-a impus interzicerea folosirii acestuia, nu numai în respectivul imobil, ci în toate cele care aveau un astfel de sistem de evacuare a gunoaielor. Prin urmare, cu începere din data de 15 aprilie, nici blocurile 89 si 97 de pe strada 1 Decembrie 1918, respectiv 4 si 6 de pe strada General Dragalina, nu-l vor mai putea utilize”, a declarat Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani.

Prin urmare, vrând-nevrând, cetãtenii domiciliati în cele 5 blocuri de 10 etaje, de pe strãzile 1 Decembrie 1918 si General Dragalina, care aveau un sistem special de colectare a deseurilor menajere vor fi nevoiti sã coboare cu plasa si sã o arunce la tomberon. În cazul în care unii vor mai folosi, totusi, toboganele de gunoi, reprezentantii primãriei au precizat cã nu vor mai ridica gunoiul din ghenele amplasate la parterul blocurilor.

Mircea Nistor