8Debransãrile indiferent de firmã sau persoanã i-au fãcut pe consumatori sã treacã mai des pe la centrele de încasãri ale Apa Serv Valea Jiului. În anul 2012 s-au încasat facturi cu 2,5 milioane de lei mai mult fatã de anul 2011, aratã o analizã a conducerii societãtii de apã si canal.

Un raport de activitate prezentat de cãtre conducerea SC Apa Serv Valea Jiului aratã o îmbunãtãtire substantialã a încasãrilor de la consumatorii cu care regia are contract. Directorul general al societãtii, Costel Avram, spune cã îmbunãtãtirea vizibilã la încasãri a fãcut ca societatea sã poatã demara mai multe investitii din fonduri proprii, dar a fost nevoie si de o stopare a risipei în cadrul regiei astfel cã, în prezent, Apa Serv Valea Jiului sã fie aproape independentã financiar. Mai exact, spune Avram, operatorul de apã si canal din Valea Jiului nu a cerut pentru anul 2013 nici un leu de la Consiliul Judetean Hunedoara, actionarul principal al regiei. „De la venirea mea la Apa Serv prioritar a fost sã îmbunãtãtim serviciile cãtre beneficiari, ceea ce am si reusit. Anul 2012 a fost un an bun si în comparatie cu 2011 am avut încasãri cu 25 de miliarde de lei vechi mai mult. ªi în cazul facturilor curente situatia este bunã. Ca un exemplu în perioada ianuarie-februarie 2013 am avut încasãri la facturile curente de 70 la sutã fatã de aceeasi perioadã din 2012. Vreau sã precizez cã apa în Valea Jiului nu se va scumpi, iar din punct de vedere economic eu trebuie sã mã descurc cu ceea ce încasez”, a declarat ieri, Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.

A avut mânã liberã

ªeful regiei recunoaste cã debransarea rãu platnicilor cum ar fi magistrati, politisti ori politicieni, a avut efectul dorit si i-a determinat sã treacã pe la centrele de încasãri. Avram spune cã a avut mânã liberã în ai lãsa fãrã apã pe toti datornicii. Inclusiv blocul în care locuieste si l-a debransat pentru cã asociatia de locatari avea restante desi el era la zi cu factura. Acum a lãsat fãrã apã blocul în care stã Daniel Surulescu, unul dintre membrii Consiliului de Administratie al SC Apa Serv, pentru cã asociatia de locatari are restante. „Nu m-a mai sunat nimeni, nici un primar ori lider politic sã dau drumul la apã. Unde am vãzut rea vointã am tãiat apa. Când si-au plãtit am dat drumul la apã”, mai spune Costel Avram.

Maximilian Gânju