9Astãzi, 9 aprilie, la Judecãtoria Petrosani are loc un nou termen în procesul în care politistul Adrian Sucilã este acuzat de corupere sexualã, act sexual cu un minor si furt.

Politistul vulcãnean, Adrian Sucilã,  se va prezenta din nou în fata instantei de la Petrosani în primul proces în care este acuzat, printre altele de act sexual cu fiul minor al fostului viceprimar de la Vulcan, Angela Stoica. La termenul de astãzi este posibil sã aibã loc chiar audierea martirilor si a celor doi inculpati, respectiv Adrian Sucilã si Mihaela Stoica. “ La acest termen credem cã se vor pune în discutie exceptiile invocate de apãrare, care pânã acum nu au putut fi discutate întrucât au lipsit apãrãtorii pãrtilor. Dacã acestea vor fi respinse, cel mai probabil se va proceda la audierea pãrtilor vãtãmate si a inculpatilor, iar  ulterior se va pune în discutie si cererea de probe privitoare la acest dosar ”, ne-a declarat Daniel Tomescu, avocatul apãrãrii. Exceptiile care vor fi puse în discutie astãzi nu s-au abordat niciodatã în fata instantei, ci doar au fost invocate la termenele trecute. “Sunt douã exceptii. Una privind  competenta instantei legatã de  calitatea persoanelor, iar noi am arãtat prin actele depuse cã din punctul nostru de vedere, competenta ar reveni Tribunalului Hunedoara sã judece aceastã cauzã. Fac mentiunea cã desi Curtea de Apel Alba Iulia a transat într-un alt dosar aceastã exceptie, noi am formulat recurs si împotriva acelei decizii, care are termen în data de 26 aprilie la Înalta Curte de Casatie si Justitie. A doua exceptie vizeazã restituirea cauzei la Parchet întrucât din cuprinsul rechizitoriului nu rezultã în ce constã fapta de corupere sexualã. Practic, aceastã infractiune nu este descrisã, nu stim când a avut loc  si în ce a constat ea. Aceste aspecte sunt obligatorii, potrivit legii ”, a mai spus avocatul lui Sucilã.

Adrian Sucilã mai este judecat într-un alt dosar, de pornografie infantilã, dosar care rezultã din primul, cel de corupere sexual si act sexual cu un minor. În ambele procese, alãturi de Sucilã, judecatã este si Mihaela Stoica, fiica fostului viceprimar de la Vulcan.

Luiza Andronache