7În cel mult douã sãptãmâni se vor face angajãri la Mina Lupeni. Reprezentantii Societãtii Nationale a Huilei Petrosani au primit rãspuns de la Ministerul Economiei vizavi de angajãrile ce urmeazã a fi fãcute la Mina Lupeni.

”Cu angajãrile am primit un rãspuns de la OPSPI de la Ministerul Economiei si în aceste zile facem o corespondentã cu dânsii pentru a da drumul la angajãri, dar s-ar putea sã mai dureze o sãptãmânã douã”, a declarat Nicolae Drãgoi, directorul general al Societãtii Nationale a Huilei Petrosani.

Selectia viitorilor mineri se va realiza pe baza cererilor depuse în cursul anului trecut la fosta Companie Nationalã a Huilei. Alte cereri nu se mai primesc.

”Nu am mai primit alte cereri, deoarece am primit vreo 1700 de cereri. Este acum în primã fazã, doar la Mina Lupeni, dar nevoie de personal pentru angajãri ar fi si la Vulcan si la Lonea”, a mai declarat sursa citatã. Potrivit reprezentantilor SNH este nevoie deîntinerirea fortei de muncã la toate exploatãrile miniere viabile, însã deocamdatã totul este la stadiul de discutii. ”Nu stiu de câte persoane e enevoie, dar urmeazã cu conducerile sã facem o analizã de efectiv si sã vedem de ce personal vom avea nevoie”, a mai precizat Drãgoi. La Mina Lupeni ar urma sã fie angajate 60 de persoane.

Monika BACIU