10Douã femei au pus degeaba pe drumuri un echipaj de prim ajutor si unul de pompieri dupã ce au crezut cã o rudã a lor, un bãrbat de 79 de ani, a murit în casã.

Pompierii din cadrul Detasamentului Petrosani au primit alerta ieri dimineatã, în jurul orei 8, si imediat un echipaj de descarcerare a plecat spre cartierul Aeroport. Salvatorii au fost anuntati de douã femei cã la o garsonierã în care locuieste un bãrbat de 79 de ani nu rãspunde nimeni si este posibil ca omul sã fi murit în casã. Pompierii, dupã ce au bãtut la usã si au vãzut cã nu este nici o miscare, au reusit sã intre în locuintã pe un geam si au constatat cã au fost puti pe drumuri degeaba. În casã nu era nimeni.

„Este unchiul meu si de duminicã îl cãutãm si nu-l putem gãsi. Am venit sã spargem usa pentru cã nu stim nimic de el. Era cam bolnav duminicã, mai bea cate un rachiu, dar duminicã se simtea rãu când a vorbit cu fratele lui.

Avea 79 de ani si stãtea singur aici. Copiii lui sunt în Anglia si vor sã vinã acasã dar sã vedem ce se întâmplat cu el, ca sã nu vinã degeaba pânã aici”, a spus una dintre femeile care au dat alarma. Pompierii spun cã bãtrânul a plecat de acasã si a închis usile pe dinafarã. „Am fost solicitati sã intervenim pentru o persoanã blocatã în casã.

Familia nu a mai putut sã ia legãtura cu respectiva persoana de câteva zile. Ne-am deplasat cu o autospecialã de descarcerare si una de prim ajutor. Am intrat pe geamul de la baie si am constata cã în interior nu era nici o persoanã”, a declarat Bogdan Stancu, loctiitorul comandantului Detasamentului de Pompieri Petrosani. Familia bãtrânului l-a dat dispãrut si împreunã  cu politistii încearcã sã dea de urma bãtrânului.

Maximilian Gânju