Hotãrârea Consiliului Local Petrosani prin care se modifica cuantumul unor amenzi pentru accesul auto în noul centru civic si parcarea pe trotuarele reabilitate a primit girul Prefecturii Hunedoara. „Bizonii” riscã sanctiuni si de pânã la 1500 de lei.

Adoptatã în urmã cu o lunã de zile, hotãrârea privind modificarea amenzilor aplicate de politistii locali soferilor indisciplinati din Petrosani, a fost avizatã de prefect si va intra în vigoare. Municipalitatea Petrosani  a decis sã creascã amenzile pentru cã nu-i mai putea stãpâni pe soferii care intrau cu autoturismele pe zonele pietonale din centrul reabilitat al localitãtii.

Astfel, cel prins cã încalcã legea scapã cu minimum 400 de lei amendã, dar poate primi si 1.500 de lei. „Pânã acum nu s-a dat nici o amendã pentru cã mai este nevoie de o împuternicire de la Secretarul Primãriei Petrosani, iar astãzi (n.r. miercuri) s-au fãcut demersuri pentru emiterea acestei împuterniciri. Amenzi s-au dat pentru accesul cu autoturismele în zona pietonalã însã pe legea veche. Acum se vor da pe noua lege”, a precizat Nicolae Tascã, purtãtor de cuvânt Primãria Petrosani.  Conform noii legi vor fi amendati toti cei care intrã cu autovehicule, de orice tip, pe zona centrului civic sau pe portiunea amenajatã din zona Brãdet. Chiar dacã nu sunt prinsi de politistii locali, soferii nu vor scãpa de amendã dat fiind faptul cã toatã zona este monitorizatã cu sistem de supraveghere video. „Din pãcate, existã si persoane care nu înteleg sã respecte si sã aprecieze aceastã investitie deosebitã, intrând cu autovehicule pe plãcile de travertin si distrugându-le. Din acest motiv, consider cã se impune adoptarea unei hotãrâri prin care sã se instituie o serie de contraventii, în vederea protejãrii Centrului civic si a zonei Brãdet”, au motivat alesii locali necesitatea cresterii amenzilor.

Maximilian Gânju