„Golãnia” de la taxe si impozite

„Este un comportament si o atitudine de maidan, golãnesc si când te gândesti cã acele doamne sunt plãtite din banii nostri, noi venim aici pentru a plãti, pentru a da bani. Pãi la noi la firmã dacã mestecãm gumã în fata clientului, suntem dati afarã pur si simplu, fãrã discutii” – M.Popa, contribuabil, Petrosani.

Dacã o persoanã doreste sã solicite învestirea cu formulã executorie a unei  hotãrâri judecãtoresti, precum si trecerea mentiunii cã acea hotãrâre este definitivã si irevocabilã, trebuie sã plãteascã o taxã judiciarã si timbrele aferente indicate de Arhiva Judecãtoriei.

Ieri, un cetãtean al Petrosaniului, M. Popa, a purces cãtre Serviciul de Taxe si Impozite Locale de la Petrosani pentru a plãti respectiva taxã în numele unei rude. S-a adresat chiseului 3 al institutiei. Aici i s-a cerut direct adresa si cum nu era vorba de propria adresã, omul a fãcut o pauzã pentru a rememora adresa celui pentru care plãtea taxa, functionara de la ghiseu vãdit deranjatã cã nu i se rãspunde promp, cu arogantã superioarã de parcã s-ar fi adresat ultimului derbedeu a articulat: Adresa v-am spus! Ce e asa de greu!? Dupã ce i s-a comunicat adresa, omul a fost trimis la ghiseul 5.

Aici, M.Popa, a precizat din start ce taxã vrea sã plãteascã. Cu o tonaliate ca aceea care anuntã trenurile în garã, doamna de la ghiseu i-a solicitat direct codul numeric personal, pãrâd vãdit plictisitã de viatã. „Nu am avut codul numeric si am întrebat cu politete, ca nu cumva sã nu mã serveascã, dacã nu existã vreo posibilitate sã plãtesc acea taxã în lipsa codului numeric personal. În acel moment si-a luat pila de unghii si fãcându-si manechiura a spus NU si mi-a închis geamul ghiseului în fatã. Vreau sã vã spun cã sunt în stare de soc, nu-mi revin. Cum se poartã aceste doamne cu omul simplu, necãjit si în vârstã? Este un comportament si o atitudine de maidan, golãnesc si când te gândesti cã acele doamne sunt plãtite din banii nostri, noi venim aici pentru a plãti, pentru a da bani. Pãi la noi la firmã dacã mestecãm gumã în fata clientului, suntem dati afarã pur si simplu, fãrã discutii” –

a declarat M. Popa,

contrubuabil vãdit afectat de experienta avutã în instututia publicã a Petrosaniului. Un domn care a asistat la scenã i-a sugerat lui M.Popa sã sesizeze primarul. „Primarul are astãzi

audiente. De ce nu mergeti sã-i spuneti ce fac angajatele sale cu oamenii. Am înteles cã si cu colaboratorii se poartã urât” –  a fost sfatul

omului.

Dar cum neîncrederea în institutii este la cote alarmante în România, în general, contribuabilul s-a adresat presei cu precizarea cã trebuia sã facã ceva, pentru cã dacã noi, cetãtenii le acceptãm comportamentul, atunci ne meritãm soarta.

Ileana Firtulescu

3 comentarii la „„Golãnia” de la taxe si impozite

 • 3 aprilie 2013 la 23:57
  Permalink

  atitudinea contribuabililor nu o vedeti numai a functionarilor, care lucreaza pe salar de 850-1000lei

  Răspunde
  • 4 aprilie 2013 la 07:37
   Permalink

   D-le Ion (sau doamna…),mitocania nu se masoara in 850-1000 lei! Altii mai napastuiti ar lucra si pt. acesti f. putini (adevarat!!!) bani!

   Răspunde
 • 4 aprilie 2013 la 17:27
  Permalink

  greata cu care esti chestionat,tonul sictirit si gesturile de ,,deranjament” cu care esti cadorisit de catre asa-zisele functionare de la acest serviciu, sunt vechi metehne de care are cunostinta si primarul T.I.R. faptul ca nu s-a luat nici o masura in timp, ne ingrijoreaza profund. eu am evitat „scenele” facand o „donatie” de 500.000 lei vechi, unei functionare, care in 10 minute mi-a rezolvat o problema ce putea sa aiba drept consecinta, o amenda de 1 milion lei vechi (dupa spusele acesteia).asta se petrecea prin 2005, iar aspectul privea neplata impozitului pentru un apartament cumparat in anul 2000. am fost martor uneori la scenele de „razboi” provocate de asa-zisele functionare de la taxe si impozite…inadmisibile,penibile si caracterizate de multa,foarte multa mitocanie. RUSINE ! RUSINE!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.