7Un bãrbat din Petrosani a rãmas fãrã mai multe bijuterii din aur dupã ce a angajat o cunostintã care, profitând de încrederea „patronului”, l-a prãdat când a rãmas singur acasã. Politistii din Petrosani l-au identificat imediat pe hot si-l cerceteazã pentru furt.

Bãrbatul prãdat are un service auto si cum avea nevoie de un ajutor, a angajat un tânãr din localitate pe care-l cunostea, acesta din urmã fiind prieten cu fiul sãu. Fãrã sã-i treacã prin cap cã ar putea rãmâne cu casa goalã, si-a lãsat angajatul singur de mai multe ori si a constatat cã a rãmas fãrã bijuteriile din aur pe care le avea într-o casetã dintr-o camerã. Omul nici mãcar nu s-a gândit cã cel pe care l-a luat la muncã ar putea fi hot. „Este vorba de o sesizare din data de 27 martie, iar Politia Municipiului Petrosani a fost sesizatã de un cetãtean din localitate cu privire la faptul cã în perioada ianuarie – martie, autori necunoscuti i-au sustras din locuintã, dintr-o casetã, 20 de grame de bijuterii din aur. Am stabilit cã autorul e din anturajul fiului pãrtii vãtãmate. A fost identificat în urma cercetãrilor si este vorba de un tânãr de 19 ani din Petrosani, acesta a sustras aurul si

l-a amanetat pe raza localitãtii”, a declarat inspectorul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Politistii din Petrosani încearcã acum sã dea si de urma bijuteriilor amanetate pentru a recupera prejudiciul. Tânãrul este cercetat în libertate pentru furt.

Maximilian Gânju