SAMSUNGCe nu au stiut au învãtat. Ieri (miercuri) la Primãria municipiului Petrosani a avut loc actiunea ”Petrosani, ieri…azi”, actiune în cadrul cãreia elevii de la toate liceele din Valea Jiului si-au etalat cunostintele legate de Valea Jiului.

Împãrtiti în 8 echipe, fiecare a trebuit sã rãspundã la 5 întrebãri de culturã generalã, însã toate având ca subiect principal Valea Jiului.

Uneori au stiut rãspunsurile, iar alteori nu, însã toti au plecat cu un bagaj de cunostinte mai mare în urma acestei actiuni organizate de elevii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani.

”Mi s-au pãrut grele întrebãrile. Sunt de culturã generalã, iar nu am învãtat la scoalã. Totusi e bine cã am aflat mai multe despre zona în care trãim”, a spus un elev.

Un altul, însã considerã cã întrebãrile nu au fost dificile.

”Au fost chiar usoare întrebãrile. Dacã ne cunoastem zona nu trebuie sã ne facem griji pentru cã stim despre istoria locului”, a spus un alt elev. Actiunea a avut rolul de a-i face pe elevi sã acumuleze mai multe informatii despre Valea Jiului.

9_1”Suntem bucurosi cã am putut aduna un numãr atât de mare, copii au învãtat mult, întrebãrile sunt foarte complexe iar cu aceastã ocazie poate mai învãtãm si noi lucruri despre zona în care locuim. Este o activitate extracurricularã si nu intra în programa noastrã de învãtãmânt”, a spus Carmen Damian, organizatorul evenimentului.

La final, elevii au fost premiati de primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Premiile au constat în sume de bani, iar echipa câstigãtoare a plecat acasã cu 300 de lei, în timp ce echipa care s-a clasat pe locul al doilea a primti 250 de lei. Ultima echipã de pe podium a primit 200 de lei, iar mentiunea a fost rãsplãtitã cu 150 de lei. Cei care au avut rezultate mai slabe au primti câte 75 de lei pentru participare.

Monika BACIU