Prezentã la Deva, la sfârsitul sãptãmânii trecute, Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii,  a afirmat cã în viitor se ia în considerare chiar varianta redeschiderii unor mine. Printre acestea s-ar putea numãra unele de exploatare a materialului fieros din partea de nord a judetului Hunedoara, dar si unele de cãrbune din Valea Jiului.

Ori e albã, ori e neagrã? Fiecare guvernare vine cu scenari proprii, care sunt mai apoi schimbate, gândite si rãzgândite, astfel cã opinia publicã, oamenii, nu mai stiu ce sã creadã.  În prezent, Guvernul dã bani pentru închiderea a trei mine din Valea Jiului, pana în 2018, decizie adoptatã pe vremea Guvernãrii Boc, însã acum, Ministrul Muncii, penelista  Mariana Câmpeanu, vorbeste de redeschiderea unor mine, care ar putea fi viabile. 3_1Acest lucru, dacã se va întâmpla si în Valea Jiului, ar fi un lucru benefic pentru întreaga zonã, mai ales dacã se aplicã si nu se dovedeste a fi doar un alt plan fãrã început si fãrã capt al unor oameni pusi la guvernare. Potrivit  demnitarului, la Ministerul Economiei  existã un proiect, care în curând va ajunge si la Ministerul Muncii  si care prevede redeschiderea unor mine din judet.  “ Nu pot sã dau prea multe detalii, pentru cã proiectul nu a ajuns încã la Ministerul Muncii, însã avem acolo, la Ministerul Economiei, un corp de specialisti care lucreazã la asta, la posibilitatea redeschiderii unor mine viabile de fier si cãrbune. Vrem sã scoatem un act normativ ”, a spus Mariana Câmpeanu în cadrul unei emisiuni la postul Mondo TV.

Proiectul ar urma sã fie supus unei dezbateri, iar mai apoi unei serii de aprobãri, drept pentru care, pânã la decizia de redeschidere a minelor, va trece destul timp. ªi,  mai ramane de vãzut  si  dacã acest lucru este sau nu posibil.

Luiza Andronache