8Sunt peste zece mii în toatã Valea Jiului si dacã ar fi într-un partid politic ar reprezenta cu adevãrat o fortã.

Acest lucru îl cred cã tãrie mai multi ortaci care vor sã-si înfiinteze propriul partid. Practic Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului s-ar transforma în Partidul Pensionarilor Minieri, iar statutul noii formatiuni politice este gata si mai trebuie fãcute demersurile pentru înregistrare ca partid politic.

„Avem statut, avem toate lucrurile care ne definesc ca formatiune politicã si mai trebuie doar înfiintat. Se va numi Partidul Pensionarilor Minieri si va avea sediul central în Valea Jiului unde este polul mineritului. Nu vor face parte doar pensionarii minieri ci toti cei care vor sã se regãseascã într-un partid care cunoaste problemele Vãii, ale pensionarilor din aceastã tarã. Poate doar asa vom fi luati si noi în seamã si ni se vor rezolva problemele.

Ca Ligã (n.r. Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului) am vãzut cã nu se rezolvã nimic”, a declarat, Paul David. Pensionarul este membru PPDD, dar spune cã ar putea face parte din conducerea viitoarei formatiuni politice odatã înfiintatã.

„Poate voi fi secretarul partidului, poate va colabora strâns cu PPDD. Cert este cã

suntem determinati sã înfiintãm acest partid”, mai spune David. Demersul pensionarilor minieri va întâmpina multe obstacole dat fiind faptul cã au nevoie de cel putin 25 de mii de semnãturi din toate colturile tãrii.

Legea partidelor politice, pentru înfiintare, prevede cã lista care se depune la tribunal pentru înregistrarea formatiunii trebuie sã cuprindã cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati în cel putin 18 din judetele tãrii.

Maximilian Gânju