Parcã nu era de ajuns cã prostituatele si-au stabilit cartierul general în fata unui liceu de elitã din municipiul Petrosani. Acestea îsi racoleazã clientii chiar în fata oamenilor legii, iar totul a fost surprins de o camerã video.

Pe filmare se vede cum prostituata pare chiar sã schimbe amabilitãti cu politistii în loc sã fugã. Si mai surprinzãtor este cã tânãra si-a racolat clientul si-si vede de treabã. Politistii au amendat-o circa o orã mai târziu, însã imaginea în care prostituata îsi racoleazã clientul în fata lor poate fi perceputã altfel de un contribuabil.

1_3O filmare (n.r. filmul poate fi vizionat pe www.cronicavj.ro) realizatã în municipiul Petrosani, chiar în fata unei scoli apreciate,  aratã cum o prostituatã negociazã tariful pentru o partidã de amor, ziua în amiaza mare, cu soferul unui TIR. Un echipaj de politie apare în zonã, foarte probabil cu o altã misiune, însã o observã pe tânãra care practicã prostitutia chiar în momentul în care un camion opreste iar soferul încearcã sã negocieze tariful. Unul dintre agenti pare sã schimbe câteva vorbe cu tânãra si în loc sã o legitimeze imediat, se urcã în masina de patrulare si pleacã de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat. La fel si prostituata, nu înainte de a le zâmbi. Mai surprins pare sã fie soferul camionului care-si alungã temerile si o ia în cabinã pe tânãrã. Nu este pentru prima datã când prostituatele care opereazã la sosea, în fata liceului din  zona de nord a Petrosaniului, îsi vãd de „treabã” sub ochii celor care trebuie sã le opreascã. Recunoaste cu teamã o angajatã a liceului care spune cã de foarte multe ori echipaje de politie stau si la taifas cu „traseistele”. Conducerea liceului sustine cã de un an de zile a 1_2fãcut reclamatie si mai mult de atât nu poate face pentru cã locul este unul public. Conducerea Politiei Petrosani sustine cã le-a sanctionat pe prostituate, inclusiv pe cea care-si negocia tariful în fata agentilor, la circa o orã distantã dupã incident. „Au aplicat o sanctiune contraventionalã la Legea 61, doamnei respective, în valoare de 500 de lei. Mai mult de atât nu ne permite legea. Practic, s-a constatat fapta, s-a aplicat sanctiunea. Nu este singurul caz, s-au aplicat mai multe sanctiuni în ultima perioadã si se fac controale periodice în zona respectivã. Persoana în cauzã, Raluca M., de 22 de ani din Petrosani a primit 30 de amenzi în cursul anului 2013 pentru prostitutie”, a precizat, inspectorul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Confesiunile unei prostituate    1_1

Tinerele care au gãsit în “iesirea la sosea” o solutie de a face bani povestesc despre cum sunt chiar protejate de unii politisti din Petrosani. Astfel, o prostituatã din Hateg, care vine zilnic în Petrosani pentru a se prostitua, sustine cã un singur telefon trebuie sã dea dacã dã peste un „client” ce îi face probleme.

Femeia îsi spune Mãriuta si opereazã în principal de la amiazã si pânã târziu în noapte. Fãrã sã stie cã este filmatã, prostituata se confeseazã. „Era mai multe dar fata aia înaltã  a plecat în strãinãtate zilele trecute. Acolo face mai multi bani. Sunt încã vreo douã din Petrila dar le-am bãtut si le-am gonit cã era urâte si stricau treaba. Aici la liceu acum sunt eu si cu o fatã din Vulcan. Ea vine de la 10-11 si pânã la 3-4. Eu de la 1 si pânã seara. Mai vin si altele dar noi douã suntem cam tot timpul aici. Eu sunt fatã cinstitã, fac oral fãrã prezervativ si este 30 de lei. Un „normal” e tot 30 dar numai cu prezervativ, eu mã protejez. Am si locul meu, nu-i problemã, mergem pe satele alea de la Petrila, se face un drum la dreapta în pãdure. Acolo facem treaba, fac tot si normal si anal si oral. Eu n-am peste pentru cã pestii bat femeile sã le ia banii, deci nu vã fac probleme. Eu sunt fatã cinstitã, am copil de patru ani acasã si bãrbat. Am si „cauciuc” si pãturã ca sã nu murdãrim masina”, spune prostituata în timp ce-si aratã „arsenalul”, plasã în care-si tine pachetul, o pãturã si prezervativele. Femeia se laudã cã este prietenã cu politistii, iar unul dintre ei i-a spus cã „la orice orã dacã am probleme sã-i fac un apel si imediat apare”. „Mor vãzut si nu au treabã (n.r. vorbeste de o patrulã de politie care chiar în acel moment trece prin zonã). Am pe unul care moare când mã vede. Numa’ dacã dau un semnal acum si imediat apare si ii ia la întrebãri pe ãia care îmi fac necazuri. Totdeauna când am o belea trebe sã-l sun”, mai sustine prostituata.

Maximilian Gânju