Doi tineri, din Petrosani, au gândit un pary caritabil, la care sã invite DJ-i din toatã Valea Jiului, cu gândul cã vor accepta participarea doar câtiva. Surpriza a fost mare când cererile de participare au depãsit zona, chiar si muzicieni din Deva au dorit sã aibã o contributie pentru ajutorarea copiilor din Petrila, care nu si-au cunoscut niciodatã pãrintii. Astfel, sâmbãtã, la Petrosani, va avea loc un veritabil festival!

Doi tineri cu suflet urias sunt genul de oameni care îsi dau cãmasa de pe ei, la propriu, celor care se aflã în suferintã, celor care nu s-au nãscut sub o zodie prea norocoasã. Unul dintre acesti tineri si-a golit chiar dulapurile si a îmbrãcat copii si tineri sãrmani socându-si familia: Dragos mai avea doar treningul de pe el. Multi din jurul sãu au exclamat: nici chiar asa, ceva nu este în regulã cu el!! Oare? Atunci când nu mai existã egoism, atunci când simti dorinta arzãtoare de a curma suferinte, care rãnesc suflete pe viatã, înseamnã cã nu esti în regulã? Sociolologii si psihologii numesc asta apropierea de normalitate.

1_1Si-au anuntat participarea DJ-i din tot judetul

ªi cum oamenilor, în general, le trebuie doar un cadru organizat pentru a se exprima, pentru a actiona în sprijinul celor aflati în nevoie, a fost suficient ca Dragos Grigoriu si Vlad Lãutaru, din Petrosani, sã organizeze o searã pentru strângere de fonduri ca sã poatã sprijini copiii orfani cuprinsi în programul de protectie de tip familial. Mai precis este vorba de copiii cu vârste între 10 si 15 ani, care se îngrijesc singuri într-un apartament social din Petrila, supravegheati de un educator. “Da avem un apartament social plin cu copii, într-un bloc din spatele Casei de Culturã, care este sub aceeasi tutelã precum Azilul de bãtrâni de la Lonea” – a confirmat primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel.

Cei doi tineri au gândit un party caritabil, la care sã invite DJ-i din toatã Valea Jiului, cu gândul cã vor accepta participarea doar câtiva. Surpriza a fost mare când cererile de participare au depãsit zona, chiar si muzicieni din Deva au dorit sã aibã o contributie pentru ajutorarea copiilor care nu si-au cunoscut niciodatã pãrintii, parte dintre ei fiind abandonati în maternitãti. Ca  urmare, petrecerea caritabilã devine un veritabil festival al muzicii, la care participã, printre multi altii Waky (hip hop), Kiro (electro), TruthDay (dubstep), Qry (DnB), Tbr (DnB), China (Tech House), Piua (Tech House),SmD (Tech House), Coltatu (Deep Tech House), Dj TdF (Techno) etc.

“Orfanii sunt  ca florile care trebuie sã ‘rupã’ asfaltul ca sã rãsarã”

1_2Festivalul va avea loc în Petrosani, la The Pub, cu sprijin/parteneriat al tinerilor social-democrati, care s-au arãtat impresionati de cazurile copiilor adoptati de Petrila, dar si de initiativa lui Dragos si Vlad.

“Dezbaterile tinerilor nostri pe marginea situatiei acestor copii au fost impresionante. Vã redau doar un exemplu. S-a asternut o liniste apãsãtoare – de parcã simteai toate durerile din piepturi în propriul piept din cauza zãgãzurii lacrimilor -, dupã ce unul dintre bãieti a spus: mãi, voi vã dati seama cã noi cerem mamei, tatãlui ajutor când avem probleme, cã reusim în ce ne propunem pentru cã stim cã SUNT si ne dau încrederea cã nu suntem singuri, ci o echipã la o adicã…, am cui spune si povesti când sunt fericit si mã încurajeazã, dar am si cui sã mã plâng si sã-mi zicã ‘lasã copile cã suntem aici, nu esti singur pe lume’… Ei nu au astea, nu au nimic din toate astea. Nici mãcar nu si-au cunoscut pãrintii. E ca si cum te-ai trezit la viatã în mijlocul pustiului si nu ai nimic,

nu stii nimic, dar trebuie sã te descurci, sã trãiesti… Orfanii sunt ca florile care trebuie sã ‘rupã’ asfaltul ca sã rãsarã” – a povestit, Lavinia Grigoriu, liderul TSD Petrosani, impresionatã de faptul cã tinerilor le pasã cu adevãrat si cã nu este vorba de un gest demostrativ.

Intrarea la party-ul de binefacere este simbolicã – 5 lei, dar se mizeazã pe un numãr mare de participanti. “Festivalul omeniei” va avea loc la The Pub, sâmbãtã, începând cu ora 22,00. Cu suma astfel obtinutã se va achizitiona îmbrãcãminte, hranã, cãrti si rechizite, produse de igienã, care vor fi donate celor ce-si gospodãresc de la vârstã fragedã viata.

Ileana Firtulescu