6Tiberiu Iacob – Ridzi, liderul PDL Petrosani si vicepresedinte al PDL Hunedoara, spune cã, în ciuda neîntelegerilor din partid, formatiunea politicã nu se scindeazã.

Chiar dacã sustinãtorii Elenei Udrea  nu au dat încã la pace cu cei ai lui Vasile Blaga si nici nu par dornici sã accepte rezultatele alegerilor interne, primarul Petrosaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi – unul dintre liderii importanti din judet, spune cã, pânã la urmã, situatia este fireascã. „Se întâmplã si în PDL ce s-a întâmplat si în alte partide atunci când nu au mai fost la guvernare si au trecut în opozitie. E un alt statut si existã aceste discutii pânã la urmã firesti. Dar PDL nu se va rupe”, a declarat Iacob – Ridzi. El admite cã sunt sustinãtori ai lui Udrea si ai lui Blaga, aproape jumãtate – jumãtate, dupã cum s-a vãzut la Conventie, dar spune cã acest lucru nu este de naturã sã scindeze partidul. „Organizatia Hunedoara a lãsat la liberul arbitru sau la constiinta fiecãruia modul sau cu cine va vota si asa s-a si întâmplat, ceea ce cred cãa  fost o pozitie corectã luatã de organizatie”, a spus liderul PDL Petrosani referitor la informatiile conform cãrora democrat – liberalii din Valea Jiului ar fi sustinut-o pe Elena Udrea în cursa pentru presedintia partidului.

În scandalul dintre „aripile” Udrea si Blaga, marti s-a jucat o nouã carte. Cristian Petrescu, sustinãtor al motiunii Elena Udrea, a depus la Comisia de Litigii si Statut a PDL o nouã contestatie la alegerile pentru presedintia partidului, în care cere reorganizarea Conventiei, arãtând cã este ultima contestatie si cã nu se pune problema plecãrii din partid. Petrescu a spus cã sunt nereguli în organizarea alegerilor, de la delegati care au votat si nu sunt membri PDL – si a cerut verificarea apartenentei la PDL – pânã la cazuri de delegati care apar cã au votat desi nu au fost în Bucuresti.

Carmen Cosman