11Reprezentantii Asociatiei „Pro Pescar” din Petrosani au populat cu peste lacul „închiriat” de la administratia localã din Petrila.

Este vorba despre o baltã rezultatã în urma exploatãrii cãrbunelui care a fost „populatã” cu 1.300 de kilograme de caras, în „valoare” de aproape 7.000 de lei. Pestele a fost adus de la ferma piscicolã „Aurel Vlaicu” din Orãstie. „Deocamdatã am adus 1.300 de kilograme de caras, o primã transã din cantitatea de peste propusã pentru popularea lacului. Tin sã le multumesc celor câteva zeci de pescari care ne-au ajutat sã ducem pestele în apã. Nu ne vom opri aici, în cursul sãptãmânilor viitoare urmând a aduce aici si 500 de kilograme de crap. Este vorba despre crap Amur, Românesc si Oglindã”, a precizat Ioan Carvatchi, presedintele Asociatiei „Pro Pescar” Petrosani.

11_1În ceea ce priveste pescuitul din lacul situat în apropierea EM Petrila, membrii asociatiei care a contribuit la popularea acestuia cu peste vor avea parte de unele facilitãti. Mai exact, vor plãti la jumãtate de pret (comparativ cu ceilalti pescari) pestele capturat aici. „Poate sã vinã sã pescuiascã orcine dar trebuie sã respecte regulamentul nostru. Tarifele sunt diferite dar nu sunt prea mari. Cei care nu sunt membri ai asociatiei noastre vor plãti cu 10 lei în plus dar vor putea opri 2 kilograme de peste. Aici este vorba despre peste rãpitor, nu si crap, de exemplu”, a mai precizat Ioan Carvatchi.

Asociatia pescarilor a preluat de doar câteva sãptãmâni „luciul de apã” creat de exploatarea cãrbunelui dar, deja, s-a confruntat cu primele probleme. Venite nu din partea edililor locali ci din a celor care distrug orice ating. Mai exact, una dintre cele 2 „cãbãnute” instalate pentru protectia pe timp de ploaie a iubitorilor acestui sport a fost deja vandalizatã.11_2

Mircea Nistor