Patronul clubului de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota, a demisionat luni din functia de presedinte al PNL Petrosani, dupã doi ani în care a condus organizatia.

A invocat motive strict personale, dar de ceva vreme se vorbea despre nemultumirile conducerii judetene a partidului fatã de activitatea lui.

Doar jumãtate de mandat a rezistat Alin Simota în functia de presedinte al PNL Petrosani. Luni, acesta si-a înaintat demisia din functie, iar conducerea judeteanã a  luat act de aceastã decizie. „Alin Simota si-a dat astãzi demisia din functie, invocând doar motive personale. Am luat act de decizia sa, iar pânã la numirea unui presedinte interimar, unul dintre vicepresedinti va prelua si aceste atributii”, a declarat liderul PNL Hunedoara, Mircea Molot. La finele lunii martie în 2011, Alin Simota fost ales presedintele organizatiei locale a PNL, fiind si singurul candidat. A asigurat, însã, interimatul din 2009, când a mai fost ales în aceastã functie, dar alegerile au fost contestate si nu s-a mai organizat un alt tur de scrutin.

Dinsensiunile din PNL Petrosani mocneau de ceva vreme si se vorbea despre nemultumiri atât din partea liderilor judeteni, care nu priveau cu ochi buni (in)activitatea lui Alin Simota, dar si din partea acestuia. Desi oficial nu s-a sous niciodatã, Simota ar fi fost nemultumit si de numirea lui Costel Avram drept coordonator al organizatiilor locale PNL în Valea Jiului, dupã aducerea lui în partid, ceea ce i-ar fi „subminat” autoritatea. Alin Simota este consilier local la Petrosani din partea PNL, dupã ce în mandatul trecut a fost consilier judetean, ales tot pe listele liberalilor hunedoreni.

Carmen Cosman