9A venit în Valea Jiului ca o vedetã internationalã, iar dupã ce a uimit cu modestia sa, Cãtãlin Botezatru vrea sã revinã. Si nu oricum, ci cu o idee de exceptie. Fundatia Cãtãlin Botezatu va activa în Vale pentru copiii de aici.

Timp de 3 zile cât a stat în Valea Jiului, Cãtãlin Botezatu si Monica Vlad, cea care a scris cartea „Trei vieti. Pedeapsa”, au bãtut Valea de la Est la Vest. Au fost în Parâng si au avut parte de o zãpadã ca în povesti, au mers la Petrila, cã acolo era si Mihaela Rãdulescu. Au mers prin Vale cu masinile si s-au oprit la Cheile Butii, impresionati de ceea ce au vãzut aici. Botezatu a mãrturisit cã locul l-a inspirat, dar acum vine si ne spune cât de mult se va implica în acest loc. Poate si pentru cã a vãzut câtã bucurie a adus Mihaela Rãdulescu în ochii copiilor de la Organizatia „Salvati Copiii!”, poate cã pur si simplu l-au impresionat povestile cu copiii de aici, dar cert este cã va reveni. Si nu oricum, ci va înfiinta „Fundatia Cãtãlin Botezatu”. De asta ne asigurã Monica Vlad, care a mãrturisit cât de bine le-a fost aici. „Pe mine mã leagã mai multe de Valea Jiului, oameni, locuri, situatii. Pe Cãtãlin nu-l leagã mai nimic. Profitând de cele trei zile petrecute în zonã, l-am dus sã vadã câteva zone cu potential turistic lãsate de izbeliste, câteva orãsele mohorâte si triste, dar locuite de oameni minunati, care se zbat pentru a avea un trai decent, inmiit mai mult decat noi toti, pentru cã nu au unde lucra. I-am arãtat copii, care atunci când ies afinele, umplu ca furnicile muntele sã le culeagã pentru ca pãrintii lor sã le vândã în piete. Copii cuminti si educati! Si am decis sã punem bazele Fundatiei Cãtãlin Botezatu care sã lupte un pic pentru Valea Jiului. Poate cã o voce ca a lui va avea ecou si va deschide ochii si mintile alesilor nostri, care cãlãtoresc sã se pozeze cu pietrele altora, care pleacã sã schieze pe muntii altora, lãsând de izbeliste zone frumoase cu oameni cu buni, care ar putea trai decent dacã cei pe care i-au ales ar misca mãcar un deget”, a scris Monica Vlad pe pagina sa de pe un site de socializare.

Botezatu vrea sã revinã si vrea sã convingã si alte vedete sã facã ceva pentru acest loc, care l-a impresionat prin liniste si credinta în Dumnezeu a celor ce stau aici.

Diana Mitrache