Nicio veste bunã pentru Gara din Petrosani, care a ajuns dintr-o bijuterie arhitectonicã aproape o ruinã. Ministerul Transporturilor anuntã cã nu are bani pentru ea.

Gara din Petrosani nu va fi probabil reabilitatã nici în acest an. Asta desi oficialii ne dãdeau sperante, nu cu mutã vreme în urmã, cã imobilul este privit ca o prioritate sie ste prins într-un program de reabilitare. Ministerul Transporturilor anuntã, însã, cã sunt slabe sansele. “CNCF CFR SA va face eforturi pentru ca linia de cale feratã 116 Filiasi – Simeria si statiile CF aferente, respectiv Statia CF Petrosani, sã fie întretinute si exploatate în conditii de sigurantã, în functie de fondurile financiare alocate de al bugetul de stat. În perioada2007 – 2013, prin programul actual POS – T de reabilitare si modernizare linii si statii CF, CFR nu are prevãzute lucrãri de reabilitare si modernizare a statiei CF Petrosani”, a  specificat, cât se poate de clar, ministrul Rlu Fenechiu.

Refacerea Statiei CFR Petrosani a fost cerutã, în repetate rânduri, de administratia publicã localã. Imobilul se aflã, de peste 10 ani, într-o stare avansatã de degradare, iar o intentie de reabilitare a existat, dar nu s-a finalizat. A fost fãcutã o infuzie serioasã de bani în dotarea clãdirii aflate în ruinã, cu geamuri si usi de tip termopan, dar nu s-au mai gãsit fonduri si pentru finalizarea investitiei. În cele din urmã, CFR Cãlãtori a decis sã renunte la a mai functiona în clãdirea fostei statii si si-a construit o casã de bilete si o salã de asteptare în imediata apropiere, în timp ce vechiul imobil a fost încuiat. La începutul anului 2011 se anunta cã gara va intra în reparatii, dar proiectula  fost amânat, pe motiv cã este mai costisitor decât se credea initial, iar acum fondurile nu mai existã deloc.

Carmen Cosman