8Prima conferintã de alegeri a conducerii Organizatiei de Femei a PNL Petrila va avea loc sâmbãtã, spunându-se adio interimatului ce a durat 17 ani. Din 1996, când a luat fiintã PNL Petrila, presedinte Constatin Barbu, liberalii au avut zile grele în cel mai estic oras al Vãii Jiului.

Organizatia de Femei a PNL Petrila nu a existat niciodatã! Statutar, prin vot. Ca urmare, sâmbãtã, la Casa de Culturã ”Ladislau Schmidt” din oras, vor avea loc primele alegeri  pentru ca PNL Petrila ”sã intre în rândul lumii”. La Organizatia de Tineret PNL s-a întâmplat minunea la începutul lunii februarie, pentru cã nici tinerii nu au trecut pânã anul acesta prin focurile unui scrutin intern.

8_1Presedinte interimar la organizatia femeilor liberale din Petrila a fost/este, Doinita Maria Bãlãnesc, care de fapt a pãstorit mai nimic la numirea ãn functie. I-a intrat în sarcinã sã coaguleze un colectiv de femei care sã activeze pe tãrâm politic, liberal. În scurtul timp avut la dispozitie – dupã numirea ca presedinte intermar al PNL Petrila, Costel Avram – pânã la organizarea acestor alegeri, 71 de femei

s-au înscris în partid.

La conferinta de sâmbãtã vor participa peste 50 dintre acestea, iar pe lista candidatelor la functiile care formeazã conducerea s-au înscris 12 candidate, cu posibilitatea ca în ziua conferintei sã-si anunte candidatura si alte doritoare.

Femeile de la Petrila nu vor sã-si fure singure cãciula, dupã spusele presedintei interimare, Doinita Bãlãnesc. Pentru asta au lãsat votul deschis, în sensul cã pentru cele douã vicepresedinte care vor fi alese, nu va exista buletin de vot, ci toate candidatele vor figura pe lista/buletinul de membrii, iar cine va obtine cele mai multe voturi, în ordinea numãrului lor, va deveni vicepresedinte.

”Fiecare sã voteze pe cine crede cã meritã aceste functii, liber si deschis. Eu, de exemplu, ca si candidat la functia de presedinte, nu pot sã spun cã vreau pe cutare în echipã, pentru cã s-ar putea sã nu fie agreat de membrii organizatiei, s-ar putea sã nu fi transmis nici un mesaj prin activitatea sa. Este valabil si în cazul meu. Dacã nu am convins oamenii în perioada asta de interimat prin actiuni, prin initiative, atunci prefer sã nu mã voteze. Asta nu înseamnã cã în urmãtorii doi ani o sã dorm. Nu! Nu vreau sã-mi fur singurã cãciula. Îmi voi canaliza energia în alte directii, constructive, care sã mã ajute si sã ajute pe viitor. Cât priveste modul de alegere a vicepresedintilor este perfect statutar, iar hotãrârea s-a luat de comun acord. Vreau sã vã spun cã am mari emotii pentru ziua de sâmbãtã. Nici una dintre femeile participante nu are experienta acestor evenimente fiind prima de acest fel. Apoi îmi doresc ca acest start în organizare sã fie de calitate si nu oricum.

Si pentru cã dorim ca de Petrila sã se audã de acum încolo, am trimis invitatii femeilor din Valea Jiului si din judet care ocupã functii, de la consilieri locali pânã la doamnele cu functii în organizatii locale si, fireste, judetene” – a declarat printre multe altele, Doinita Maria Bãlãnesc, presedinte interimar OF PNL Petrila, candidat pentru functia de presedinte.

Si pentru a fi în cunostintã de cauzã la momentul votului, reprezentantelor la conferinta de alegeri le va fi prezentat un scurt curriculum vitate cu fotografia proiectatã, a fiecãrei candidate.

Ileana Firtulescu