PIC05443.JPGLucrãri stopate la reabilitarea blocurilor de pe strada Pãcii din municipiul Petrosani. Lucrãrile de anvelopare din teritoriu se deruleazã cu viteza melcului sau stând pe loc. În ultima situatie se aflã lucrãrile de anvelopare de pe strada Pãcii, care au fost stopate. La fata locului nu este niciun muncitor care sã efectueze vreo lucrare, asta desi la nivelul administratiei locale situatia cunoscutã este cu totul diferitã.

”Colegii mei care se ocupã de acest lucru m-au asigurat cã acolo se lucreazã dar într-un ritm mai încet pentru cã se asteaptã aprobarea bugetului municipiului Petrosani de cãtre consiliul local astfel încât primãria sã-si poatã achita cotã parte în ce priveste aceste lucrãri”, a declarat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al primãriei Petrosani.

Potrivit responsabililor din administratia localã, firma constructoare asteaptã o sumã importantã de bani pentru ca lucrãrile sã fie executate în fortã sau sã fie luate cu asalt, de firma care executã aceste lucrãri, firmã demunitã Max Asalt. Sumele depind de aprobarea bugetului local.

”Este un proiect care a fost aprobat mai demult este o cotã parte importantã pe care primãria municipiului Petrosani trebuie sã o punã acolo, au mai fost si s-au mai fãcut lucrãri pânã acum din cotã parte care revine locatarilor”, a mai precizat Tascã.

În cursul sãptãmânii viitoare, Consiliul Local al municipiului Petrosani se va reuni în cadrul sedintei ordinare pentru a vota bugetul administratiei pe anul 2013. Atunci vor fi alocati si banii necesari constructorilor care efectueazã lucrãri în localitate.

Contracte obtinute la cele mai mici preturi

Firmele fac adevãrate ”reduceri” de preturi pentru a câstiga contracte. Contracte câstigate la pret de dumping, abandonate de constructori. Nu de putine ori, cei care se prezintã la licitatii îsi adjudecã contractele la preturi derizorii. Acestia oferã cele mai mici preturi, câstigã contractele, însã apoi nu pot finaliza lucrãrile sau nici mãcar nu le pot continua din bugetul propriu pânã când li se alocã bani de la autoritãtile contractante. Societatea care se ocupã de reabilitarea imobilelor de pe strada Pãcii din municipiul Petrosani îsi are sediul în Petrila. Max Asalt a câstigat contractul pentru reabilitarea acestor imobile. Suma pe care societatea din Petrila, firmã condusã de fiul medicului Edmund Tecar, o are de încasat de la primãria Petrosani este de 2.090.856 de lei. Suma este pentru cele 8 contracte de reabilitare termicã si anvelopãri câstigate cu administratia localã din Petrosani.

Monika BACIU