Operativitatea politistului petrosãnean este deja proverbialã, drept dovadã cazurile cu „AN” peste care s-a pus praful în fisete.

Ultima izbândã a oamenilor legii este rezolvarea unui furt minor. Lucrurile stau astfel: pãgubitul a sesizat organul, i-a indicat suspectul (care-l mai prãduise) dar i s-a spus franc în fatã cã n-are cine sã se ocupe si de amãrâta lui de bicicletã. A doua zi, dupã ce s-a vãzut în ziar, hotul si-a trimis fratele cu bicicleta furatã la pãgubit si i-a returnat-o. Omul de bunã credintã a sunat organul pentru a-i spune cã si-a recuperat bunul. Cum se impunea o actiune în fortã, politistul petrosãnean a luat act si apoi a trecut cazul la „rezolvat”. Speta a fost descrisã nepãrtinitor în editia de zilele trecute a ziarului nostru. Doar cã, politistii petrosãneni s-au simtit extrem de nedreptãtiti de faptul cã am avut curajul de a reproduce modul în care sunt primite sesizãrile directe ale unor oameni simpli. Prin urmare, cu profesionalism, si-au canalizat energiile pentru a ne „corija” printr-un drept la replicã pe care-l reproducem integral mai jos. De precizat ar fi si faptul cã IPJ Hunedoara care apãrã  blazonul si „operativitatea” politistilor din Petrosani, nu a avut nici o reactie la celebrul caz nerezolvat descris succint tot în

articol, respectiv furtul de proportii de la Jiul, când unul sau mai multi hoti au plecat cu douã kilograme de bijuterii. Se întâmpla în urmã cu aproximativ doi ani. Caz care zace si acum cu un mare „AN” (autor necunoscut) iar hotul sau hotii, probabil, se relaxeazã pe Coasta de Azur.

––––-

Cãtre,

REDACTIA COTIDIANULUI CRONICA VÃII JIULUI

În replicã la articolul intitulat Terorizati de hoti,

publicat în cotidianul  Cronica Vãii Jiului în data de 19.03.2013 sub semnãtura jurnalistului Maximilian Gânju, conducerea IPJ HUNEDOARA se vede nevoitã sã facã urmãtoarele precizãri:

În dimineata zilei de 19.03.2013, la Politia Municipiului Petrosani, s-a prezentat CRISTIAN P., de 39 ani, din municipiul Petrosani, care a sesizat faptul cã,  în seara zilei de 17.03.2013, i-a fost sustrasã, din curtea locuintei, o bicicletã de culoare albã. În urma activitãtilor investigative si de cercetare întreprinse, politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani au reusit într-un interval foarte scurt de timp recuperarea bicicletei reclamatã ca fiind sustrasã, aceasta fiind restituitã pãrtii vãtãmate. Totodatã, a fost identificat  si prezumtivul autor al infractiunii, MIHAI N., de 41 de ani, din Petrosani, fãrã ocupatie, cunoscut cu antecedente penale, pe numele cãruia a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de furt calificat, cercetãrile fiind continuate de cãtre politisti în vederea stabilirii întregii activitãti infractionale a suspectului.

Ca urmare, apreciem continutul articolului mentionat ca fiind tendentios, atâta timp cât face referire la un caz (dintre multele) în care politistii petrosãneni au actionat cu operativitate, au identificat prezumtivul autor si au recuperat  prejudiciul, însã jurnalistul afirmã, în mod surprinzãtor cã: „oamenii amenintã cã vor face poterã, pentru cã politistii sunt depãsiti de situatie”.Dorim sã îi asigurãm pe cititorii ziarului dvs. cã politistii hunedoreni vor rãspunde în continuare prompt la solicitãrile cetãtenilor, având potentialul necesar pentru

diminuarea si controlarea fenomenului infractional, în vederea protejãrii intereselor legale ale cetãtenilor. Pentru o corectã informare a cititorilor cotidianului dumneavoastrã, vã adresãm rugãmintea ca, pe viitor, sã solicitati  si punctul de vedere oficial al I.P.J.

HUNEDOARA, exprimat prin purtãtorul de cuvânt, în cazuri ce privesc activitatea acestei institutii.

Cu stimã, SEFUL  INSPECTORATULUI

Comisar sef de politie DUMITRU LIVIU GABRIEL

––––-

Maximilian GÂNJU