7_siteBazele pentru mâncãruri si supe contin lapte, ouã, peste în loc de legume. Consumatorii sunt înselati aratã o anchetã efectuatã de un inspector în alimentatia publicã.

Dupã peste infestat cu paraziti, lapte suspectat cã ar contine o toxinã, iar carnea de curcan cã are prea multã apã, sare ori contine antibiotice, un alt scandalul este pe cale sã izbucneascã. Asemãnãtor celui cãrnii de cal vândutã în loc de vitã, un alt aliment este etichetat fals si contine produse de origine animalã în loc sã fie sutã la sutã vegetal dupã cum este trecut pe ambalaj. Bazele pentru mâncãruri au în compozitie lapte, urme de ou, peste desi pe ambalaj este inscriptionat „sutã la sutã vegetal”. O anchetã a unui inspector în alimentatie aratã cã populatia este înselatã la raft si vinovati sunt cei care au dat acordul producãtorului sã punã pe piatã produsul. „Totul a pornit de la sesizarea unei persoane vegetariene care s-a plâns cã în bazele pentru mâncãruri sunt si produse care nu au ce cãuta. În loc de legume si sare se mai gãseste în compozitia lor peste, ouã sau lapte. Acestea nu au ce cãuta într-un produs 100 la sutã vegetal. Dacã este vorba de o bazã cu gust de pui sau carne este permis sã cuprindã si produse de origine animalã, dar

într-una vegetalã nu. Oamenii sunt înselati si vinovati ar fi cei care au permis etichetarea mincinoasã a produsului. Acest produs este importat din Republica Moldova”, sustine inspectorul care va trimite raportul sãu superiorilor.

Maximilian Gânju