10_sitePrecipitatiile abundente au pus ”dop” la reteaua de alimentare cu apã potabilã. Ploile care au cãzut în ultimele zile au fãcut ca alimentarea cu apã potabilã sã fie restrictionatã. Motivele care au stat la baza restrictiilor sunt mai multe, precizeazã responsabilii de la ApaSev Valea Jiului. Mai mult decât atât, alimentarea cu apã potabilã a populatiei s-a fãcut dintr-o singurã sursã.

”Datoritã ploilor abundente de la sfârsitul sãptãmânii trecute au fost grav afectate instalatile SC. Apa Serv Valea Jiului, singurul loc de unde am putut da apã pe toatã Valea Jiului a fost de la Valea de Pesti si acolo nu am putut lua apa din baraj. Restul Zãnoaga, Taia, Jietul au fost închise. Au fost probleme cu alimentarea cu apã în Valea Jiului lucrurile s-au remediat sâmbãtã dimineata ceva mai mult de lucru am avut în zona municipiului Vulcan unde cetãtenii au avut apã sâmbãtã seara iar altii chiar duminicã dimineatã pentru cã au fost foarte multe lucrãri, pe aceastã cale îmi cer scuze locuitorilor din Valea Jiului dar vreau sã multumesc muncitorilor de la Vulcan care au muncit aproape zi si noapte pentru a remedia aceste lucrãri”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Si în ceea ce priveste canalizarea au fost probleme. Reteaua veche si suprasolicitatã nu a mai fãcut fatã cãderilor abundente de precipitatii.

”În zona Lupeni nu a fãcut fatã si au fost probleme în municipiul Lupeni. Aceasta este

situatia pe care o avem de rezolvat si sper cã viitoarele investitii în Valea Jiului vor duce la remedierea acestor probleme”, a mai precizat sursa citatã.

Pentru urmãtoarele zile, meteorologii au prognozat ploi, iar acestea vor duce din nou la restrictii. În ceea ce priveste sistemul de canalizare, cei de la ApaServ implementeazã un proiect de zeci de milioane de euro care are rolul de a îmbunãtãti acest sistem.

Monika BACIU