SAMSUNGRudele, prietenii si zeci de pomperi cautã în apele Jiului un bãrbat care s-a înecat vineri seara. Pomperii au scotocit toate malurile Jiului de Vest si acum au ajuns pânã în Defileul Jiului, dar vor cere chiar sprijinul celor din Gorj.

Pomperii reiau zi de zi cãutãrile bãrbatului în apele învolburate ale Jiului si de luni s-au gândit sã extindã cercetãrile în Defileul Jiului. „Acum am terminat cu zona noastrã pânã la Polatiste. Am scotocit toate malurile si vedem care e planul. Nu vom sista cãutãrile si, împreunã cu familia, care sunt si ei vreo 20 de persoane, dar e posibil ca azi sã le cerem ajutor si colegilor de la Târgu Jiu”, spune Rãzvan Stancu, adjunct al Comandantului Detasamentului de Pompieri Petrosani.

O echipã formatã din 6 pompieri de la Detasamentul din Petrosani a reluat cãutarea bãrbatului de 61 de ani din Lupeni cãzut vineri seara în Jiu, în timp ce traversa o punte peste râu. Operatiunile de identificare a bãrbatului se desfãsoarã prin observare de la mal, deoarece ca urmare a ploilor torentiale cãzute în ultima vreme si a topirii zãpezii din zonele montane, volumul râului Jiu s-a mãrit, în acest context cãutarea cu ajutorul bãrcii pneumatice aflate în dotarea Detasamentului Petrosani, nefiind oportunã din punctul de vedere al sigurantei personalului. Cãutarea se desfãsoarã pe ambele maluri ale râului Jiu precum si în zona barajului de la Paroseni, interventia extinzându-se pe un segment de 12 kilometri, pânã la limita cu judetul Gorj.

Bãrbatul de 61 de ani este din Lupeni si a fost cãutat de pompieri tot week-endul care a trecut în apele Jiului de Vest la Lupeni. Martorii care l-au vãzut ultima datã povestesc cã omul a încercat sã traverseze un pod peste Jiul de Vest si, cel mai probabil s-a dezechilibrat. Cei care l-au vãzut cã alunecã au sunat la 112 si au chemat în ajutor pompierii. Acestia s-au chinuit ore bune sã dea de bãrbat, însã, nu l-au gãsit. Martorii incidentului spun cã omul s-a dezechilibrat, a alunecat si apoi s-ar fi putut lovi de un bolovan. Asta cred si cei care îl cautã.  „Podetul era acoperit cu zãpadã si sunt urme în zãpadã din care rezultã cã omul a alunecat si a cãzut peste balustrada care nu are vreun grilaj de protectie. Jos este un bolovan mare si cel mai probabil s-a lovit la cap în cãdere si a fost luat de apã”, spune unul dintre primii pompieri care a venit la Lupeni vineri dupã amiazã. Podetul pe care bãrbatul încerca sã îl traverseze nu este o cale des utilizatã de trecãtori, dar sunt oameni în zona Cartierului Bãrbãteni care aleg acest traseu pentru a scurta drumul.

Diana Mitrache