Ambalaje de medicamente, unele blistere cu pastile în ele, au fost aruncate în plin centrul Petrosaniului, nu departe de Clubul Copiilor. Un scolar ar putea oricând sã intre în contact cu medicamentele periculoase si sã le înghitã punându-si în pericol viata.

1_1siteZeci de ambalaje de distonocalm au fost aruncate de persoane necunoscute pe o stradã din centrul municipiului Petrosani, în apropiere de zona fostei CNH si a Clubului Elevilor din Petrosani. Unele ambalaje termoformate (blistere) încã mai contineau pastile, în special de distonocalm, un calmant iesit din garantie de mult timp dupã data de valabilitate trecutã pe ambalaj. Nimeni nu stie cum au ajuns produsele medicale în stradã, însã oamenii din zonã bãnuiesc cã ar putea proveni de la o farmacie ori de la fostul cabinet medical al politistilor care a functionat într-o clãdire din zonã dar care a fost desfiintat cu foarte multi ani în urmã. „Poate cineva de la o farmacie a vrut sã se scape de medicamentele expirate. Sunt foarte multe cutii dar nu au pastile în ele. Sunt si unele, putine

într-adevãr, care mai au câte o pastilã si cred cã sunt periculoase dacã cineva le înghite mai ales cã pe aici se mai joacã copii”, spune un locuitor al zonei. Omul crede cã este posibil sã fi fost folosite la fostul cabinet al politistilor care dupã ce a fost desfiintat a intrat pe mâna boschetarilor. „Poate au rãmas acolo, când s-a desfiintat cabinetul n-au apucat sã le arunce si boschetarii le-au scos afarã”, bãnuieste omul.

1_2siteChiar dacã erau în mare parte doar ambalaje de medicamente, acestea nu aveau voie sã ajungã în stradã, iar cele câteva tablete care se puteau observa sunt foarte periculoase dacã sunt ingerate. În zona respectivã au mai existat probleme asemãnãtoare în urmã cu câtiva ani când au fost descoperite zeci de seringi folosite.

Maximilian Gânju