Peste 20 de tone de alimente si apa minerala si conserve au plecat miercuri dimineata din Valea Jiului spre Focsani. Acolo vor fi ajutati sa supravietuiasca oamenii din cateva sate la care nu a ajuns inca nimeni. Convoiul a strans toate donatiile care au ajuns la punctele de colectare din Lupeni, Vulcan si Petrosani. Sunt donatii ale oamenilor din Valea Jiului, care au simtit ca pot face ceva.

Ca sa nu intampine probleme, cei care insotesc convoiul spun ca s-au pregatit chiar si pentru eventualitatea in care ar fi nevoiti sa deszapezeasca drumurile. „Am luat legatura cu Prefectura din zona respectiva si ne-am informat unde ar fi problemele cele mai mari. Am luat cu noi o masina cu lama si cateva snowmobile ca sa putem ajunge la acei oameni in orice conditii”, spune Emil Parau, coordonator al actiunii de ajutorare.

Ajutoarele au plecat din Petrosani. Aici a fost punctul de intalnire al tuturor convoaielor si primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune ca solidaritatea oamenilor este de apreciat. „Sunt pur si simplu uimit sa vad cat de multi oameni au venit si au adus cate ceva pentru cei din judetele izolate de vremea rea. Toate alimentele si apa minerala vor ajunge la oamenii care acum au mare nevoie de ele.

Ne-am alaturat si noi spiritului de solidaritate care a cuprins Romania in aceste zile pentru a veni in sprijinul romanilor afectati de ninsorile abundente. Actiunea de strangere de alimente pentru

sinistratii din Vrancea organizata la Primaria Municipiului Petrosani a fost sustinuta de sute de persoane fizice si firme din Petrosani, carora doresc sa le multumesc pentru contributia la aceasta expresie a compasiunii colective, fata de semeni ai nostri incercati de stihiile naturii. Convoiul care a plecat astazi cu toate donatiile din Valea Jiului va ajunge la destinatari tot astazi si maine. Aceasta actiune mie imi mai spune ceva: faptul ca avem disponibilitate sufleteasca la nivel de colectivitate, ca putem sa simtim suferintele celorlalti si sa ne implicam pentru indulcirea momentelor de tristete care s-au asternut peste satele si catunele acoperite de zapezi. Personal sper ca topirea zapezilor sa se faca fara alte drame colective. Sa ne-ajute Dumnezeu tuturor sa iesim cu bine din iarna! Mai este putin si o sa apara ghioceii! Macar la nivel de intentie, primavara este pe undeva pe-aproape.”, spune  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Sute de oameni din Valea Jiului au ajuns la punctele de colectare a ajutoarelor, manati de sentimentul de solidaritate, atunci cand au vazut la televizor cum au ajuns oamenii din judetele inzapezite.

Diana Mitrache