Masina de la medicinã legalã zace în garaj la Petrosani fãrã combustibil si mortii sunt transportati ca sacii de cartofi. Asta s-a întâmplat la Aninoasa, iar responsabilii de la Medicinã legalã spun cã vor verifica situatia.

Si-a gãsit sfârsitul singur într-o locuintã sãrãcãcioasã si a fost transportat îngrãmãdit ca un sac de cartofi. Acesta a fost destinul unui bãtrân din Aninoasa pe care politistii l-au putut duce la morgã dupã mai multe negocieri cu oamenii din zonã. Motivul: nu era masina de la medicinã legalã. Comandantul Politiei Aninoasa, Nicolae Airinei a bãtut din poartã în poartã si s-a rugat de toti cunoscutii, pânã ce criminalistii si-au fãcut treaba si, abia în final, a obtinut o masinã care putea fi cât de cât utilã. „Nu avem masina de la medicinã legalã. Nu are combustibil”, a spus Nicolae Airinei.

Asa cã bãtrânul, care a murit bolnav în locuinta sa din cartierul Vulculesti, a fost pus într-o pãturã, cã nici husã nu aveau politistii, dacã nu aveau masinã, si apoi a fost transportat la morga spitalului din Petrosani. Sigur cã nimeni nu a vrut sã conducã masina cu mortul si atunci la volan s-a urcat tot comandantul Airinei, silit de împrejurãri.

Pe de altã parte, responsabilii de la medicinã legalã sustin cã masina era garatã la Politia din  Petrosani si cã vina pentru lipsa combustibilului este a celor de aici. „Masina pentru Valea Jiului stã în curtea Politiei din Petrosani. Eu le dau bonuri de combustibil si e treaba lor cum tin masina. Existã, însã, dupã cum observ, si disfunctionalitãti, dar voi verifica aceste detalii”, a declarat dr. Dan Mãrculescu, seful Serviciului de Medicinã Legalã din Hunedoara.

Pentru Valea Jiului existã o masinã tip Dacia Papuc, dotatã cu prelatã si o husã special destinatã unor evenimente similare, dar se pare cã nu întotdeauna e functionalã.

Diana Mitrache