Sorin Sandu, directorul Exploatãrii Miniere Lupeni se aflã în vizorul administratiei SNH  si ar putea sã fie schimbat în perioada urmãtoare, potrivit unor surse oficiale.

Motivul pare a fi o ceartã cu un lider de sindicat cãruia i-a explicat cã trebuie sã-si desfãsoare activitatea pentru care a fost încadrat, mai exact cã va trebui sã coboare în subteran cum fac si restul liderilor sindicali, si chiar si directorul minei.

Acest lucru l-a revoltat pe sindicalist, un apropiat al PSD, care ar fi fãcut presiuni pe linie de partid pentru a obtine demiterea lui Sorin Sandu.

De precizat ar fi cã directorul EM Lupeni, Sorin Sandu este cunoscut drept un profesionist si este foarte respectat chiar si de mineri. Demiterea lui ar putea da nastere unor proteste la mina Lupeni.

În locul lui Sandu este vehiculat numele Gheorghe Emil, un angajat încadrat în companie. Seful SNH, Nicolae Drãgoi, infirmã zvonul, iar schimbarea directorilor nu se face cel putin pentru moment.

„Nu schimbã un lider de sindicat un director, zvonul acesta nu este adevãrat. O sã dãm un comunicat de presã dacã se întâmplã ceva sã vadã toatã lumea, nu este nimic adevãrat”, a precizat Nicolae Drãgoi. Si despre directorul de la mina Vulcan, Aurelian Enache au existat zvonuri cã ar urma sã fie schimbat, desi mina Vulcan este în momentul de fatã cea mai performantã unitate minierã din cadrul SNH. Si în acest caz, directorul SNH, Nicolae Drãgoi a declarat cã sunt doar speculatii.

Maximilian Gânju