6_siteDe când au fost retrasi politistii locali care asigurau paza clãdirilor de la fosta unitate militarã din cartierul petrosenean Colonie acestea sunt, pe zi ce trece, tot mai mici.

Acoperisurile au dispãrut încã de anul trecut, la fel si usile sau ferestrele iar acum se „lucreazã” la pereti. Mai exact la sustragerea cãrãmizilor din care sunt alcãtuiti acestia. În acest timp, edilii locali au fãcut mai multe proiecte pentru transformarea uneia dintre clãdiri în bloc de locuinte sociale dar banii necesari demarãrii lucrãrilor încã nu au apãrut.6_1site Din pãcate, în ritmul în care lucreazã cei care demoleazã respectiva clãdire, pânã la momentul repartizãrii banilor, s-ar putea ca imobilul sã disparã cu totul. „Au fost fãcute câteva proiecte pentru a transforma respectiva clãdire într-un bloc de locuinte sociale dar, deocamdatã, nu ne-au fost alocate sumele de bani necesare”, a precizat Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei municipiului Petrosani.

În aceeasi zonã o fundatie crestinã intentioneazã sã înfiinteze un centru pentru îngrijirea persoanelor în vârstã. Pânã în prezent, douã dintre clãdirile aflate în respectivul perimetru se aflã în discutie pentru a fi amenajate ca azil. Una dintre ele apartine Apa Serv iar calaltã, fosta bucãtãrie a unitãtii militare, a rãmas deja fãrã un etaj.

Mircea Nistor