9_siteA fost accident rutier grav, dar ar putea fi catalogat accident de muncã. ITM Petrosani face o anchetã în cazul accidentului rutier în care un om de afaceri din Petrosani si-a pierdut viata în timpul serviciului.

Accidentul în care omul de afaceri Negru Nicolae si-a pierdut viata este cercetat si de ITM, pe motiv cã ar putea sã fie încadrat ca accident de muncã. Inspectorii de muncã spun cã omul se afla în timpul serviciului si chiar se îndrepta spre locul de muncã, un punct de lucru de la Petrila. În plus, a fost înaintatã si varianta potrivit cãreia, înainte de accident, bãrbatul a fãcut infarct, pe fondul unor probleme cardiace anterioare. „Din primele informatii si din certificatul medico-legalpe care l-am obtinut sunt premize pentru a fi încadrat ca accident de muncã. Spunem acest lucru dupã ce finalizãm dosarul, dar având în vedere cã medicul legist specificã faptul cã moartea angajatorului a fost violentã,înconformitate  cu definitia accidentului de muncã si având în vedere si audierile care s-au fãcut cu  privire la acest caz ale martorilor si ale persoanelor care stiau unde se deplasa omul, înclinãm sã credem cã angajatorul era în timpul serviciului”, a declarat Ileana Bodea, sefa SSM din ITM Valea Jiului.

Nicu Negru conducea cu vitezã mare si venea dinspre Petrosani. El a pierdut controlul masinii, s-a izbit cu putere de capul podului si a cazut în gol, iar impactul i-a fost fatal.

Diana Mitrache