12_sitePânã anul trecut preotul Gabriel Bulf era invitat mereu sã-i spovedeascã pe fotbalistii de la Jiul Petrosani sau sã sfinteascã baza sportivã.

Acum însã, dupã disparitia echipei, acesta si-a pierdut „obiectul muncii”. Mai exact, dupã plecarea spre alte zãri ale antrenorilor si sportivilor, nimeni nu l-a mai chemat la spovedanie.

„Mã doare sufletul când vãd cã s-a ales praful din echipa de fotbal a minerilor. Dupã ani buni în care eram chemat sã-i spovedesc pe componentii acesteia sau sã sfintesc terenul la început de tur sau retur de campionat acum a fost pentru prima datã când nu m-a mai chemat cineva. Nu vreau sã-mi dau eu cu pãrerea despre ce s-a întâmplat acolo dar nu se poate ca o echipã de traditie din fotbalul românesc sã disparã astfel. Pãcat, mare pãcat, pentru cã nimeni nu a dorit cu adevãrat sã se implice cu adevãrat în salvarea Jiului”, a spus preotul Gabriel Bulf.

Din fosta echipã fanion a minerilor din Valea Jiului a mai rãmas, totusi, ceva. Respectiv o formatie care activeazã în liga a IV-a. Aceasta este alcãtuitã, însã, din copii cu vârste cuprinse între 15 si 18 ani iar acestia, fiind prea juni si lipsiti de pãcate, se pare cã nu mai au nevoie de spovedanie sau de îndrumare spiritualã…

Mircea NISTOR