7_siteAstãzi – marti este ultima zi în care se mai pot depune candidaturi pentru postul de presedinte al Organizatiei PSD Petrosani. Pânã ieri doi candidati erau înscrisi în cursa electoralã.

Actualul presedinte al Organizatiei Municipale Petrosani a PSD, Ioan Rus, s-a înscris pentru un nou mandat în fruntea partidului iar pe lista de candidaturi mai era trecut si secretarul executiv al formatiunii. Pentru postul de presedinte al social democratilor din Petrosani sunt vehiculate mai multe nume printre care si al fostului lider sindical Costel Postolache ori fostul sef al Politiei Petrosani, Nicolae Florin.

Chiar dacã pânã ieri, cei mentionati încã nu fãcuserã pasul de a se înscrie în cursã, surse din interiorul PSD spun cã vor fi mai multi candidati presedintia partidului. În cazul fostului comandant lucrurile sunt clare, acesta anuntând încã de la începutul anului cã nu va intra într-o luptã pe care nu stie sigur dacã o câstigã. Prin urmare, Nicolae Florin urmãreste un post de vicepresedinte al PSD Petrosani. Desi a avut douã esecuri la alegerile de anul trecut, Ioan Rus are sanse mari sã câstige un nou mandat în fruntea organizatiei. Strategia acestuia se bazeazã si pe aportul tinerilor social-democrati cu drept de vot. Tinerii l-ar vota pe Rus iar numãrul lor mare înclinã balanta în favoarea actualului presedinte. Desi acesta din urmã a pierdut atât la alegerile locale când a concurat împotriva actualului edil Tiberiu Iacob Ridzi, cât si la generale când a pierdut în fata sotiei primarului locul de deputat, Rus are meritul cã a promovat tineri în partid. Locul eligibil oferit în CL Petrosani presedintei organizatiei de tineret i-a adus simpatia tinerilor social – democrati si foarte probabil si un nou mandat.

Maximilian Gânju