9_siteRectificarea de gresealã. În urmã cu câteva sãptãmâni consilierii locali de la Petrosani au aprobat decomasarea unei scoli din localitate.

În proiectul de hotãrâre s-a strecurat o gresealã, motiv pentru care sãptãmâna trecutã, cei din legislativul petrosãnean au fost nevoiti sã mai acorde un vot pentru decomasarea Scolii Generale Numãrul 7.

”Consiliul local a aprobat în ultima sedintã reteaua unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar de la nivelul municipiului Petrosani la propunerea lui Tiberiu Iacob Ridzi.

Singura noutate este cã Scoala

generalã Numãrul 7 a iesit din structura din care fãcea parte”, a declarat

Nicu Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

”Având în vedere faptul cã în continutul Hotãtârii de Consiliu Local nr. 53/2013, s-a strecurat o eroare, se impune revocarea acesteia si adoptarea prezentului proiect de hotãrâre în forma initialã”, se aratã în documentele administratiei locale de la Petrosani.

O scoalã generalã din Petrosani a obtinut aprobarea de a se desprinde de liceul de care apartine si, din toamnã, va functiona individual.  Este vorba de Scoala Generalã nr. 7 care s-a desprins de Colegiul Economic „Hermes”, motivul invocat pentru decomasare fiind distanta prea mare dintre cele douã unitãti de învãtãmânt, în conditiile în care pentru orice aviz era nevoie ca solicitantii sã se deplaseze la centrul de executie bugetarã.

Monika BACIU