7_siteMinerii de la Paroseni au fost evacuati de la locurile de muncã, în urma unei pene de curent. Este al doilea incident de acest fel produs în numai o sãptãmânã, dupã cel de la Uricani, iar conducerea SNIMVJ – de care apartin cele douã mine – a informat Inspectoratul Teritorial de Muncã.

Incidente periculoase în minele din Valea Jiului. Dupã ce la Uricani minerii au întrerupt lucrul, ca urmare a unui incendiu produs la un transformator al ENEL, acum si cei de la Paroseni au fost evacuati din front în ranpa putului, acolo unde aerul e mai greu de viciat. Activitatea a fost sistatã tot din cauza unei defectiuni apãrute la reteaua electricã a celor de la ENEL. Timp de o orã, exploatarea minierã a rãmas fãrã energie electricã, iar echipele de inspectie de la Mina Paroseni au verificat locurile de muncã, pentru a vedea dacã mai prezintã sigurantã pentru angajati. Incidentul s-a produs la schimbul II, când ortacii au fost scosi de la fronturile de lucru în rampa putului, unde aerul este mai putin de viciat. Oricum masina de extractie functiona si dacã se semnalau probleme si aici, minerii putea fi adusi imediat la suprafatã.

Evacuarea minerilor a fost necesarã pentru cã statiile de ventilatoare, care asigurã aerul proaspãt în subteran, nu au mai functionat ca urmare a penei de curent produsã pe echipamentele ENEL. Reprezentatii Societãtii nationale de Închideri de Mine Valea Jiului au reclamat incidentul la ITM si încearcã sã elimine aparitia unor astfel de probleme.

Carmen Cosman