11_sitePlombarea gropilor din carosabil ne costã aproape o sutã de mii de lei anual. Dupã fiecare iarnã, pe strãzi rãsar si craterele. Reprezentantii administratiei locale din Petrosani au scos oamenii în stradã. Asta pentru a plomba gropile din carosabil.

La nici o lunã de când s-au efectuat astfel de lucrãri, cei de la Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public si Privat au recurs din nou la aceastã metodã de întretinere a drumului.

”În urma activitãtii de deszãpezire, datoritã ciclului de înghet-dezghet au apãrut numeroase gropi în asfalt si ca sã mentinem asfaltul la parametri normali e nevoie sã peticim acest drum. Dacã timpul ne-a permis, am profitat si am iesit cu o frezã la decapãri si urmeazã sã asfaltãm”, a declarat Aron Dumitrescu – director SPADPP.

Peticirile din carosabil ne costã zeci de mii de lei. Asta în fiecare an pentru cã dupã trecerea iernii, carosabilul devine poligon de încercãri pentru soferi.

”Aceste peticiri fac parte din programul multianual de reparatii si se duc în jur de 80-90 de mii de lei anual”, a mai precizat sursa citatã.

Portiunea de drum DN 66  care trece prin municipiul Petrosani este în administrarea celor de la Compania Nationalã de Drumuri Nationale si Autostrãzi.

Astfel, cei din administratia publicã nu pot interveni pentru a executa lucrãri de amploare pe acest tronson.

Monika BACIU