Cei care trãiesc în Cartierul Bosnea au reclamat în repetate rânduri cã nu au containere, dar si de când primãria Petrosani le-a adus, ei aruncã gunoiul tot pe unde apucã.

3_1siteMarginea cartierului, unde sunt fostele bazine de decantare ale Preparatiei Petrila, este o adevãratã groapã de gunoi. Munti întregi de deseuri se înaltã direct dintr-unul din aceste bazine, asta pe când pubelele aflate la câtiva metri, sunt goale. “  Arunc aici gunoiul, pentru cã toatã lumea din cartier asa face. Ce sã facem altceva?! ”, a spus un om care a desertat o robã de gunoi în locul cu pricina, chiar sub ochii jurnalistilor.

Asa se face cã în Bosnea, care se aflã la limita dintre douã orase, Petrosani si Petrila, oamenii trãiesc într-un loc, respectiv la Petrosani, unde este arondat cartierul, dar aruncã gunoiul la Petrila, de care apartin bazinele de decantare. Primarul Ilie Pãducel spune cã nu stia de aceastã situatie si ca va cere sprijin pentru rezolvarea ei. „Sincer sã fiu, n-am cunoscut aceastã problemã. Eu îi rog pe colegii mei de la Petrosani sã ia mãsuri, în caz contrar voi fi nevoit eu sã fac asta cu Politia Localã si cu oamenii de la mediu. Dar, poate cã domnii de la Petrosani mã vor întelege si îi vor lãmuri pe acei cetãteni din Bosnea sã îsi depoziteze gunoiul în locul stabilit de primãrie, în pubele”, a declarat Ilie Pãducel, primarul Orasului Petrila.

Acum, însã, mai rãmâne o întrebare. Cine face curãtenia în acel loc, care s-a transformat într-un focar de infectie, cei de la Petrila sau lucrãtorii de la Petrosani? “Voi lua aceastã mãsurã, dar nu singur, ci împreunã cu cei de la Primãria Petrosani, pentru cã acel gunoi nu a fost fãcut acolo de cetãtenii din Rãscoala sau Cimpa, ci de cãtre cei din Bosnea”, a mai spus Pãducel.

Luiza Andronache