7_siteUn bãrbat de 68 de ani a fost gãsit fãrã suflare în locuinta sa din cartierul sãrãcãcios al orasului Aninoasa. Omul nu a mai fost vãzut de câteva zile si oamenii s-au impacientat.

Bãtrânul a fost gãsit mort în locuinta lui din Cartierul de case din colonia Aninoasa, de pompierii care au deschis usa, dupã ce vecinii au sunat la112.

Unul dintre cei care locuiesc în acel cartier, îngrijorat de faptul cã bãtrânul nu mai iesise de sãptãmâna trecutã afarã, s-a urcat pe o scarã si asa si-a dat seama cã e mort. Apoi a sunat la politie. „De duminicã nu l-am mai vãzut noi, vecinii. Am bãtut la usã, dar era încuiat pe dinãuntru si azi dimineatã, am luat o scarã si m-am uitat pe geam. Era în pat, nu misca si nu a reactionat când l-am strigat, asa cã am chemat politia”, spune unul dintre vecinii victimei.

Oamenii spun cã bãtrânul era bolnav si cel mai probabil s-a stins din cauza bolii de care se tratata de ani de zile. Lucrase la minã si avea TBC, iar boala îl tinea mai mult prin sanatorii. Totusi, oamenii i-au constat lipsa si asa au aflat cã zãcea mort în casã. „Are în jur de 70 de ani. Era bolnav cu plãmânii si umbla pe la sanatorii. De câteva zile nu a mai iesit afarã si vecinii au chemat politia”, spune o altã femeie care locuieste în acelasi bloc cu victima.

Politistii au ajuns la fata locului si, dupã ce criminalistii au constatat decesul, au transportat trupul neînsufletit al acestuia la morga din Petrosani. „Am fost sesizati prin dispeceratul 112, cã în Cartierul Vulculesti este o persoanã decedatã. Echipa de cercetare s-a deplasat la fata locului si au gãsit cadavrul unui bãrbat de 68 de ani, despre care s-a stabilit cã nu mai fusese vãzut de câteva zile. Locuinta era asiguratã din  interior, iar pompierii au deschis-o. Era si bolnav si nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infractiuni”, a declarat  Nicolae Airinei, comandantul Politiei Aninoasa.

Rudele bãrbatului nu locuiesc în Hunedoara, iar fiul sãu se pare cã e preot în Moldova. Pânã va fi revendicat trupul omului va sta la morga spitalului din Petrosani, unde legistii vor stabili cu exactitate cauza mortii.

Diana Mitrache