9_siteDoi traficanti de droguri din Valea Jiului au fost condamnati de magistratii Tribunalului Hunedoara, dupã ce si-au recunoscut faptele. În acelasi lot mai sunt doi inculpati, judecati în continuare.

Fratii Lãcãtus au fost trimisi în instantã în urma destructurãrii unei retele de traficanti de droguri din Valea Jiului, la începutul lunii ianuarie.

Membrii grupãrii se ocupau cu traficul de hasis si canabis, drogurile fiind aduse din Olanda si vândute în localitãtile din Valea Jiului, pentru sume cuprinse între 50 si 60 de lei gramul.

Marius Cristian Lãcãtus a fost condamnat la doi ani si sase luni de închisoare si un an de interzicere a anumitor drepturi, dar instanta a dispus suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de patru ani si sase luni. Lucian Stefan Lãcãtus a fost condamnat la doi ani de închisoare si un an interzicerea anumitor drepturi. Si în cazul lui, instanta a dispus suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de patru ani.

Mircea Florin Tivdã si a lui Valentin George Dãnescu, care nu si-au recunoscut faptele, sunt judecati în continuare si au termen în data de 3 aprilie.

Carmen Cosman