10_siteServiciul Public Administrarea Domeniului Public Privat din cadrul municipalitãtii Petrosani a cerut firmei care se ocupã de întretinerea drumurilor în localitate sã înceapã reparatiile. Drumarii s-au apucat de lucru chiar dacã plouã, însã nu la pus asfalt.

Vremea ploioasã este idealã pentru drumari, însã nu pentru asfaltãri ci pentru pregãtirea lucrãrilor astfel ca imediat dupã ce temperaturile o permit, sã se toarne covor asfaltic.

Angajatii firmei care se ocupã de reparatiile si întretinerea drumurilor din municipiul Petrosani au trecut la frezarea asfaltului vechi pentru cã pe ploaie nu se mai face praf.

„Noi le-am cerut celor de la Drupo sã înceapã lucrãrile de pregãtire pentru asfaltare si acum sã frezeze pentru cã scãpãm de praf dacã e umed afarã.

Ei si-au pornit statia de asfalt de la Cãlan, sunt pregãtiti si cum ne permite vremea asfaltãm.

Nimeni nu se apucã de pus asfaltat pe ploaie, însã aceste lucrãri de pregãtire se pot face acum pentru cã vremea este idealã.

Nu poluã tare ci atât cât sã nu mai poluãm cu praful care se ridicã în urma lucrãrilor de frezare a asfaltului. În paralel avem si oameni care strâng de pe marginea drumului nisipul folosit la deszãpezire, o altã sursã de praf”, a declarat, Aron Dumitrescu, directorul SPADPP Petrosani.

Drupo a obtinut la finele anului trecut, în urma unei licitatii publice, un contract de întretinere si reparatii la strãzi, trotuare si drumuri în municipiul Petrosani, contract în valoare de peste 10 milioane de lei si care are o duratã de derulare de trei ani de zile.

Maximilian Gânju