Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Costel Alic, si-a depus candidatura pentru postul de manager privat al entitãtii energetice hunedorene. Alic conduce Complexul si planul sãu de management a fãcut ca entitatea energeticã din judet sã aibã profit încã de la înfiintare.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Costel Alic, a anuntat cã–si va întocmi documentatia necesarã pentru a se înscrie la concursul pentru postul de manager al societãtii. „Da, mã voi înscrie si eu. Acum lucrãm pentru OUG 109 la programul acesta, care va trebui depus”, a declarat Alic. Acesta crede cã alegerea viitorului manager se va face pe baza competentelor si a experientei si nici un caz pe linie politicã. Costel Alic are, la prima vedere, un avantaj fatã de eventualii competitori. De când a preluat entitatea energeticã hunedoreanã a fãcut profit si are un program de management prin care sã mentinã Complexul Energetic Hunedoara pe plus chiar dacã din varã în CEH vor intra si cele patru mine de huilã care alcãtuiesc Societatea Nationalã a Huilei.

„De când este înfiintat Complexul Energetic Hunedoara are profit, a mers pe profit si în noiembrie si în decembrie (n.r. anul 2012). Acum închidem luna ianuarie si nu stãm rãu nici pe aceastã lunã. Nu o sã fie rãu si încercãm o formulã de coabitare cu Societatea Nationalã a Huilei pentru cã, din varã, îi absorbim”, a mai declarat directorul CEH. Dosarele candidatilor pentru managementul Complexului  trebuie depuse pânã în ziua de 2 aprilie 2013.

Maximilian Gânju