Avalansa pe Defileul Jiului

Defileul Jiului a fost blocat toata dimineata de marti din cauza mai multor avalanse de zapada. Traficul a fost intrerupt aproape in intregime si a fost nevoie de interventia echipajelor de la deszapezire.

Potrivit drumarilor, traficul pe DN 66, intre  KM 95+500, in jurul orei 10,00 a fost intrerupt pentru ca acolo a avut loc o avalansa de zapada intre localitatile Bumbesti Jiu si Lainici din judetul Gorj. In plus, in zona respectiva  s-a circulat ore bune pe o jumatate de cale, pentru ca s-a lucrat cu utilaje la eliberarea partii carosabile. Intre Meri si Lainci drumarii din Gorj spun ca nu s-a circulat de dimineata, in timp ce Petru Marza, responsabil din Valea Jiului cu traficul rutier sustine ca traficul a fost restrictionat doar pentru masinile de mare tonaj. „A fost o avalansa pe timpul noptii, dar s-a actionat rapid. Pe partea ce apartine de judetul Hunedoara nu sunt probleme si restrictiile sunt doar pentru masinile de peste 7,5 tone”, spune Marza, seful Politiei Rutiere Valea Jiului.  Practic de duminica dupa amiaza, pe Defileul Jiului nu a mai ajuns nicio masina cu masa mai mare de 7,5 tone si TIR-urile au fost oprite la Deva, ori. Hateg.

Avalansele au fost posibile in Defileul Jiului dupa ce pana luni acolo a nins ,judetul Gorj fiind sub atentionare de cod portocaliu de ninsori, iar de marti, dupa ce vremea s-a mai incalzit, zapada a luat-o la vale, iar prima avalansa s-a produs pe timpul noptii de luni spre marti.

Diana Mitrache

Advertisements